18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

AKP'den 'Köy Kent' savunması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, zamanın Başbakanı Bülent Ecevit tarafından Ordu'nun Mesudiye İlçesi'nde başlatılan Köy Kent Projesi'ne hükümet olarak hiçbir zaman engel olmadıklarını belirterek, "Köy Kent Projesi zaten bitmişti. Köy Kent alması gereken parayı aldı" dedi.

1999-2000 yıllarında muhalefet oldukları dönemde Köy Kent Projesi'nin uygulama biçimine itiraz ettiklerini, ancak bunun projeyi istemedikleri anlamına gelmediğini belirten AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, proje için 23 milyon YTL harcandığını söyledi. Yılmaz, "Köy Kent Projesi, Mesudiye İlçesi'nde 9 köyde uygulandı. Bu 9 köye 2000-2001 yıllarında 23 trilyon lira aktarılarak yolları, tesisleri, spor sahaları, sağlık ocakları, fabrikaları, her şeyleri yapıldı. Fakat bütün bunlar 100-150 kişiye yapıldı. Mesudiye'nin göç alması beklenirken tam tersine sürekli göç verdi. Nüfus yarı yarıya azaldı. Ancak işin özüne bakıldığında Köy Kent Projesi 23 trilyon lira aktarılarak ve tüm tesisleri yapılarak bitmiştir. Burada devletin daha yapacağı bir şey yoktur" dedi.

Proje kapsamında yapıldıktan sonra iflas ederek ortakları icraya verilen kereste fabrikasının durumuna da değinen Enver Yılmaz, fabrikanın iflasıyla hükümet ve devletin hiçbir ilgisinin bulunmadığını kaydetti. Kereste fabrikasının tamamen ortaklar arasında yaşanan sorunlar sebebiyle iflas ettiğini belirten Yılmaz, "Açıkça söylemek gerekirse biz Köy Kent Projesi'ne hiçbir zaman engel olmadık. Zaten Dünya Bankası ile ortak yapılan bir projeydi. Bugüne kadar alması gereken parayı aldı ve hiçbir eksiği kalmadı. Sadece nüfusun azalması ve yapılanların kullanılmaması ortaya böyle bir durum çıkardığı için sanki hükümet olarak destek vermiyormuşuz gibi algılandı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 17:13:17
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 17:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamza yazkan IP: 78.174.97.xxx Tarih : 28.05.2010 21:19:21

sayın milletvekilimiz gerçekleri ya bilmiyor yada onu yanıltmışlar  evet paralar harcandı ama nereye köy muhtarlarına bırakılan yönetime onlarda nasıl yönettiği ortada sadece yol yapmaklamı kalkınacaktı köykent onuda doğru dürüst yapsalar yazık değilmi onca paraya