18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Atilla Koç Ünye'de

Karadeniz gezisine çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ordu'nun Ünye İlçesi'nde incelemelerde bulundu.


Ziyaret amacının, gönderdiği ödeneklerin nerede kullanıldığını görmek ve eksiklikleri tespit etmek olduğunu belirten Bakan Atilla Koç, Yazkonağı Mağarası, Ünye Kalesi ve tarihi evlerin bulunduğu Kadılar Yokuşu'nu gezdi. Restorasyon çalışmaları için girişimlerin sürdüğü Yaz Konağı Mağarası'nı uzaktan inceleyen Bakan Koç, burayı ziyaret edeceklere araç parkı yapmak için istimlak edilmesi düşülen 800 metre karelik alanın artırılması yönündeki talebe, "800 metre kare yeterli. 30-40 araç sığar. Karadeniz gibi bir yerde daha ne istiyorsunuz?" yanıtını verdi.

Ünye Kalesi'ne gelindiğinde restorasyon çalışmaları için ihalenin bu yıl içerisinde bitirileceğini söyleyen Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Günay ve kalenin bir an önce restore edilmesini isteyenlere ders verir mahiyette sert çıkan Bakan Koç, "Siz daha buranın temizliğini yapmamışınız. Temizlik olmadan röleve olmaz. Rölevenin ihalesini yapacaksınız. Adamlar ihaleyi aldıktan sonra sizden bir süre isteyecekler. Bu süre üç aydan aşağı olmaz. Sen burayı temizlememişsin. Temizlik yaklaşık 2 ay sürer. Ben yapmayalım demiyorum. Para açısından sıkıntımız yok. Ben buralara gelmeyi bunun için arzuluyorum. Gönderdiğim para ne oluyor? Milleti aldatmamak lazım. En önemli mesele insanlarımızı aldatmamak. Şu aşamada bu hadise altı ayı bulur" dedi.

Bakan Koç, kaymakamlık binası yanında bulunan, türbe taşı üzerinde 1611 yılında 1. Sultan Ahmet zamanında Ünye'de vefat ettiği yazılı Kanije Kalesi Fatihi olarak adlandırılan Tiryaki Hasan Paşa Türbesi önünde dua etti. Bakan Koç, aracına binerken kendisine yöneltilen "Türk gençliğinin daha fazla kültürel aktivitede bulunması sağlamak için herhangi bir projeniz var mı?" sorusuna, "Henüz yok" cevabını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:07:23
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?