1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Şehit polise son görev

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde bir silahlı saldırı olayına müdahalesi sırasında şehit düşen polis memuru, memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'nde toprağa verildi.

Şehit polis memuru Hasan Ateş'in (33) cenaze törenine Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sebahattin Artun, Ordu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Ayazlar, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Ali Kaya, Çevik Kuvvet Müdürü Ahmet Sezginer, Asayiş Şube Müdürü Yardımcısı Gültekin Temel, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünye Garnizon Komutanı Per. Kıdemli Binbaşı Deniz Atabay, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakoç, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Halit Aysan, merhumun mesai arkadaşları, meslektaşları, yakınları ve kabalık bir cemaat topluluğu katıldı.

Şehit polisin cenazesi ilk olarak Çarşamba Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen resmi törenin ardından Ünye'ye getirildi. Şehit polis memurunun cenazesi Merkez Büyük Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ilçeye bağlı İnkur Beldesi Hızarbaşı Kumarlı Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze namazı öncesi, eşini kaybetmiş olmanın üzüntüsü ile ayakta durmakta güçlük çeken Sevda Ateş (25) bir araca bindirilerek, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü kadrosunda yer alan ve görevi başında şehit düşen polis memurunun 2 çocuğundan biri olan 4 yaşındaki Merve, olan bitenden habersiz cami önünde etrafa gülücükler saçarak yaşıtları ile oyun oynadı. Defin sırasında cenaze namazı öncesi bir büyüğünün elinden tutarak gezdirdiği 7 yapındaki Ahmet Melik, suskunluğu bozarak babasının mezarı başında gözyaşı döktü. Bayan polis memurlarının yardımı ile ayakta duran Sevda Ateş de merhum eşinin mezarı başına oturarak toprağı sevdi.

Defin sırasında Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nün Tören Mangası havaya 3 pare atış yaptı. Son yolculuğuna dualar eşliğinde gözyaşları ile uğurlanan şehit polis memuru Hasan Ateş'in tabutuna sarılı Türk bayrağı Ordu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Ayazlar tarafından merhumun eşine, büyütülerek çerçeveletilmiş fotoğrafı ise Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sebahattin Artun tarafından çıkarılıp oğlu Ahmet'e verildi.

Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sebahattin Artun küçük yaşta babasını kaybeden ve gelecek yıl ilköğretim okuluna başlayacağı öğrenilen Ahmet'i öperek, "Bir gün büyüyeceksin ve sen de baban gibi bu ülkeye hizmet edeceksin" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 23:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.ali karaoğlu IP: 88.224.214.xxx Tarih : 16.10.2008 20:58:54

arkadaşlar lütfen şehidimızın isminı düzeltın hasan değil HARUN olacak teşekkür eder cenabı ALLAH tan rahmet dılerım