3
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Çöpler Fırtına Deresi'ne

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "Hükümet 3 yıllık süre içinde yolsuzluk, yoksulluk üretiyordu şimdi yolsuzluk, yoksulluk ve terör üretiyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, beraberinde Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk ile birlikte Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında hükümeti, özelleştirme uygulamalarını ve teröre yaklaşımını sert bir dille eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'ten kaçmanın utancı ve suçluların telaşı içinde Rize'de, Hemşin'de 'CHP'nin çöp ürettiği' yönünde ifadeler kullandığını belirterek, çöp sorununn Rize'nin bir sorunu olduğunu, bu sorunun çözümü için bir kurul oluşturulduğunu bu kurulun başında da AK Parti Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan'ın bulunduğunu söyledi. "'Kendi gözündeki çöpü görmeyen başkasındaki merteği görür' derler. Rize'deki çöpler bütün Türkiye'nin sorunu. Rize'de çöpler 20 kilometre ötedeki BM'nin koruma altına aldığı Fırtına Deresi'ne dökülüyor" ifadelerine yer verdi. Hükümetin TCK çıkarken, çevre suçlarını 1 yıl ertelediğini hatırlatan Anadol, "O çöpün içinde boğuluyor kendisi farkında değil. İlk genel seçimde vatandaşlar onu da tarihin çöp sepetine atacaklar" ifadelerini kullandı.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 13:59:52
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 10:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ceren yeniay IP: 85.107.224.xxx Tarih : 18.08.2006 21:06:23
öncelikle kim olursa olsun başkalarına yargısız infaz yapamaz hele de topluma malolmuş bir insan olan başbakanımızın ağzına bu laflar çok uygunsuz ayrıca rize ve ilçelerinin temiz ve güzel olması herkesin yararına olacaktır bununn için eğer böyle birşey varsa erkenden çözümlendirilmesi çok iyi olacaktır