18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAMLIHEMŞİN - RİZE
Belediye Sayfaları

2 köy karantinaya alındı

Rize Valisi Enver Salihoğlu, Rize ve ilçelerinde 12 yerleşim biriminde görülen şap salgınıyla ilgili gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

Rize merkeze bağlı Camiönü, Yenigüzelköy, Anbarlık, Hamzabey ve Küçükköy isimli mahalle ve köylerin yanı sıra Ardeşen İlçesi'ne bağlı 5 köy ile Çamlıhemşin İlçesi'ne bağlı 2 köyde şap salgınından dolayı uygulanan karantina devam ediyor. Yaklaşık 20 inekte şap mikrobuna rastlanırken, şu ana kadar 2 inek ilaçlandıktan sonra gömüldü. Karantina altına alınan bölgelere hayvan giriş-çıkışı da yasaklandı.

Karantinanın 14 gün daha süreceğini belirten Rize Valisi Enver Salihoğlu, salgının kontrol altında tutulduğunu ifade ederek, "Ardeşen'de 5, Çamlıhemşin'de 2 ve Rize merkez ilçede 5 köy ve mahallede şarbon mikrobuna rastlanıldı. Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri'ne bağlı ekipler gerekli önlemleri aldı. Hayvan Hastalıkları Kanunu gereği bu 12 yerleşim yeri karantina altına alındı. Hastalığın diğer ineklere yayılmaması için gerekli önlemler alınmıştır" dedi.

Vali Salihoğlu, Tarım Bakanlığı tarafından hayvancılığı destekleme projesi kapmasında dağıtılan ineklerde de şarbona rastlanıldığı, ancak bu ineklerin verilmediği köylerde de şap vakaları görüldüğünü ifade ederek, "Şap vakalarının Tarım Bakanlığı tarafından dağıtılan ineklerden kaynaklandığını söyleyemeyiz. Dağıtılan inekler arasında mikrobu taşıyan ineklerin olduğu doğrudur. Ancak inek dağıtılmayan yerlerde de hastalık görülmüştür" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 16:03:03
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 10:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?