17
Haziran
2024
Pazertesi
SİYASET

Başbakan Erdoğan'dan sağlam ev uyarısı

Hemşin'de Hükümet Konağı önünde vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, ilçe sınırları içinde bulunan taş ocağının kaldırılmasını isteyen vatandaşlara dere kenarına ev yapmamaları ve evlerini sağlam zemin üzerine inşa etmeleri konusunda nasihatlerde bulundu.

Önceki hükümetler döneminde 1 yıl sonra verilen çay paralarının, kendi dönemlerinde teslimden 1 ay sonra verilmeye başlandığını hatırlatan ve hizmetlerin görülmesini isteyen Başbakan Erdoğan, ''Gelirken bir şey gördüm; yolun kenarına çöpler dökülmüş. Merak ettim. Yol çalışması yapanlara sordum, 'Bu çöpler buraya niye dökülüyor?' diye. Bir belediyenin adını verdiler, benim söylememe gerek yok. 'Sizin geleceğinizi bildikleri için bu çöpleri buraya döküyorlar' dediler. Doğru da olsa yalan da olsa bir belediyenin görevi, çöpü en ideal şekilde yok etmektir. Bu, merkezi idarenin görevi değildir. Yerel idarenin görevidir. Ben belediye başkanlığından geldim. Göreve geldiğim zaman İstanbul'un tamamı çöpler altındaydı. İstanbullu olanlar bunu çok iyi bilirler. 1994 yılından öncesini bir hatırlarsanız, İstanbul'da yollar çöp yığınlarıyla doluydu. Niye? Çünkü o zaman CHP zihniyeti iş başındaydı İstanbul'da. Bu zihniyet ancak çöp üretir. Göreve geldik, artık tertemiz bir İstanbul var'' dedi.

Hükümet Konağı'ndaki konuşması sonrasında daha önce Hemşin'de meydana gelen heyelanda eşini kaybeden Bedri Yeğen ile bir süre sohbet eden Erdoğan, Yeğen'e yardımcı olunması konusunda talimat verdi. Vatandaşlarla birlikte fotoğraf çektiren ve sohbet eden Erdoğan, Ahmet Yüce isimli tekerlekli sandalye kullanan bir vatandaşın akülü araba isteğini de kabul etti. Erdoğan, Yüce'nin cebindeki sigarayı eline alarak kendisinden bunun karşılığında sigarayı bırakma sözü aldı. Başbakan Erdoğan, daha sonra Çayeli Adliye Sarayı'nın açılışı için Çayeli İlçesi'ne hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 17:15:09
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 11:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?