15
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Anzer Yayla'sında coşkulu festival

Rize'nin İkizdere İlçesi'nde bu yıl 2.'si düzenlenen Anzer Kültür ve Turizm Festivali, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla yapıldı. Başta Rizeli ünlü sanatçı İsmail Türüt olmak üzere çok sayıda sanatçının katıldığı festival, 2300 rakımlı Anzer Yaylası'nda gerçekleşti.

Festivali izlemek için bir gün önceden Rize, Bayburt ve Erzurum illerinden binlerce kişi yaylaya çıktı. Festival etkinlikleri kapsamında balıyla meşhur yaylanın kültürel özelliklerini taşıyan yarışmalar ve sosyal etkinlikler düzenlenirken, sahne alan Rizeli sanatçı İsmail Türüt, Rize Çay ve Turizm Festivali komitesine ateş püskürdü. Rize Festivali'ne davet edilmediğini belirten Türüt, buna rağmen 60 milyar istediği için festivale çağrılmadığının açıklandığını belirterek, "Benim konser için 60 milyar lira para istediğimi söylüyorlar. Ben hayatım boyunca hiçbir konserimden 60 milyar lira almadım. Bu çok terbiyesizce bir laf. Yalan konuşuyor, terbiyesizler. 45 lira etmeyenlere 45 milyar verildi. Bakacağım kimin parasını kime verdiler. Bunun hesabını verecekler. Onları ben Anzerliler'e havale ediyorum" dedi. Türüt, daha sonra söylediği birbirinden güzel parçalarla kalabalığı coşturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 15:00:07
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 12:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Atilla GÜR IP: 85.98.47.xxx Tarih : 5.02.2007 14:21:19
merhabalar ben anzerlilerden atilla gür şu anda askerım bende söz konusu festivaldedydım ismail bey in dedıklerıne katılıyorum butun anzelılere selam herkes allaha emanet olsun