16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Tünel tepkisi

Rize'nin İyidere İlçesi'nde, Yalı Köyü'nün altından geçen 1.5 km uzunluğundaki tünel inşaatına tepkiler artıyor. Tünel çalışmalarından dolayı evlerinde çatlaklar oluşan vatandaşlar yargıya gitmeye hazırlanıyor.

Rize'de yapımı devam eden sahil yolunda İyidere ile Derepazarı ilçelerinin arasındaki 1.5 km'lik mesafe, Kalkavan Ailesi'nin isteği üzerine sahilden geçirilmeyerek yolun Yalı Köyü'nün altında tünele geçirilmesine karar verildi. 2003 yılında başlayan iki tünel inşaatı sürerken, tünelin üzerinde bulunan tepedeki evlerde çatlamalar meydana geldi. Uzmanlar tarafından yapılan incelemelerde tünelin üzerinde yer alan Yalı Köyü'nde geniş çaplı bir oynama tespit edildi.

Köy sakinleri, tünel inşaatının başlamasıyla birlikte evlerinde ve yollarında çatlamalar meydana geldiğini belirterek, korku içerisinde olduklarını söylediler. Köy Muhtarı Sabri Erdoğan, "Tünelde şiddetli patlamalar yapılıyor. Bu patlamaları evlerimizde hissediyoruz. Patlamalar sonucu evlerimizde ve yollarımızda çatlamalar meydana geldi. Uzman istettik. Çatlamalar ve zemindeki oynama tespit edildi. Uzmanlarla birlikte tünele girdik. Tünelin içerisinde çelik halkalı önlem alınmadan patlama yapıldığını gördük. Yarın tünel bitince bu firma buradan çekip gidecek. Bizim evlerimiz ise tehlike altında. Hakkımızı her şekilde arayacağız. Uğradığımız mağduriyetten dolayı yargıya gideceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 16:03:01
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 16:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?