7
Mayıs
2024
Salı
SAMSUN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Genel Bilgi

Fen-Edebiyat Fakültesi, Fen ve Mühendislik Bilimleri Fakültesi adıyla 1975 yılında 1873 sayılı kanunla kurulmuştur. 1982 yılında ismi Fen-Edebiyat Fakültesi olarak değiştirilen fakültemiz Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Tıp Fakültesini takip eden en geniş kadrolu birim olarak hizmet vermektedir. 1989 yılında iki blokta kadro ve öğrencisini istihdam eden fakültemiz 1998-99 yıllarında ek iki blok bina ilavesi ile öğrenci ve personelin ihtiyaç duyduğu mekan kalitesini artırmıştır. 1999 yılı itibariyle Eğitim Fakültesinden kadrosuna dahil olan çok sayıda öğretim üyesiyle nicelik ve niteliğini daha ileri bir konuma taşımıştır.

Fen-Edebiyat Fakültesi, toplam 12 Bölümden oluşmakta olup, şu anda 10 Bölümde Psikoloji ve Felsefe Bölümlerinde sadece I. Öğretimde, diğer Bölümlerde ise hem I. Öğretim hem de II. Öğretimde Fen alanı ve Sosyal Branşlarda eğitim verilmektedir. Türkiye Cumhuriyetinin geleceği için yetiştirilen bilim adamlarına eğitim-öğretim verilen Fakülte bünyesinde (Aralık 2009 itibariyle) 58 profesör, 31 doçent, 50 yardımcı doçent, 3 öğretim görevlisi, 4 uzman ve 17 araştırma görevlisi; deneyim ve bilgi birikimlerini I. ve II. Öğretimde toplam 4.253 öğrencinin hizmetine sunmaktadır. Fakültenin Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, İstatistik, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya bölümlerinde yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim çalışmaları yapılmaktadır.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampusü
Adres2 :Samsun
Posta Kodu :55139
Telefon :0 362 312 19 19
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.