30
Nisan
2024
Salı
SAMSUN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi

Genel Bilgi

Tıp Fakültesi olarak Hacettepe Üniversitesi bünyesinde 1973 yılında eğitim ve akademik yapılanmasına başlayan fakültemiz, 1975 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesinin kurulmasıyla kendi üniversitesine bağlandı. Hacettepe’de öğrenim gören öğrencileri 5. ve 6. sınıfa geldiklerinde 1978 yılından itibaren Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesinin bir bölümünde hizmet sunmaya başlayan Tıp Fakültesinde eğitim görmeye başladılar. Tüm sınıfları 1982 yılından sonra Samsun’ da eğitim görmeye başladı ve 1986 yılında da Kurupelit yerleşkesindeki yeni binalarına taşındıktan sonra gelişimini hızlandırarak ülkemizin saygın Tıp Fakülteleri arasındaki yerini aldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinin Kurupelit yerleşkesinde bulunan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Karadeniz Bölgesinin en büyük ve en donanımlı hastanesi olup halen 900 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. Çocuk Hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte yatak kapasitesi 1150’ye yükselmiştir. Yatak doluluk oranı % 90’ın üzerinde olan ve toplam 14 ameliyat odasında yılda yaklaşık 18000 ameliyatın yapıldığı hastanenin Acil Servisi ve Yoğun Bakımları son yıllarda modernize edilip yenilenirken, ameliyathaneler de minimal invaziv cerrahilerin yapılabileceği aygıtlarla donatıldı. İleri teknoloji ürünü tanı ve tedavi cihazlarının hemen tamamı (Multislice BT, yüksek teslalı MR, Dijital Anjio sistemleri, Lineer Akseleratör, ESWL cihazı, Holmium ve Greenlight Lazer sistemleri, Excimer Laser vb.,) hastanede hizmet vermektedir.

Türkiye’nin en modern onkoloji-kemoterapi uygulama ünitesi yine hastanemize kazandırıldı. Yine kent merkezindeki bir binada da Aralık 2005’den itibaren kemoterapi ve diyaliz hizmeti sunulmaktadır. Sağlık hizmetlerinin uluslararası akreditasyon ve standardizasyon çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde finansal ve tıbbi tam otomasyona geçiş tamamlanmıştır.

İlgili Kişi :
Adres1 :Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampusü
Adres2 :Samsun
Posta Kodu :55139
Telefon :0 362 312 19 19
Faks :0 362 457 60 41
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.