2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

TURİZMİN ALTERNATİF MERKEZ ADAYI

Kültürel zenginliği, Kunduz Ormanları, Altınkaya Barajı ve Şahinkaya Kanyonu ile dikkatleri üzerine çeken Vezirköprü'nün alternatif turizmden hak ettiği geliri alması ve ilçenin 'turizm merkezi' haline getirilmesi için çalışma başlatıldı.

 

 


Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Vezirköprü'nün 'turizm merkezi' olması yolunda çalışma başlattıklarını söyledi. Kaymakam Karaömeroğlu hazırladıkları raporla, Kunduz Ormanları'nın ve Altınkaya Barajı Şahinkaya Kanyonu'nun yanı sıra, Alancık-Saraycık köyleri arası kıyı şeridinin turizm alanı ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na müracaat ettiklerini açıkladı. Samsun'un en büyük ve en eski tarihe sahip ilçelerinden olan Vezirköprü'nün tanıtımı için Vezirköprü Kaymakamlığı olarak çaba sarf ettiklerini ifade eden Karaömeroğlu, amaçlarının önemli güzelliklere sahip olan, kültürel açıdan da çok sayıda mirası barındıran ve Tarihi Kentler Birliği'ne üye olan ilçeye yabancı turist çekmek olduğunu dile getirdi.

İlçenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin bilinmesi ve tanıtılması amacıyla çalışma başlatıldığını kaydeden Karaömeroğlu, "Çalışma kapsamında sit alanı içersinde bulunan sivil mimari örnekleri olan evlerimizin de hazırlattırılacak projeler doğrultusunda restore ettirilmeleri sağlanacak. Yapılan araştırmalara göre, önümüzdeki yıllarda değişen turizm anlayışına paralel olarak kitle turizmine yönelik motivasyonlarda azalma olacak, doğayla bütünleşen, çevreye duyarlı, farklı kültür ve yaşam biçimleriyle bütünleşmeye imkan sağlayan turizm ürünlerine ise ilgi artacak. Bundan dolayı bozulmamış doğal yapısı, yaşayan yöre kültürü, huzuru, sessizliği ve daha sıralayabileceğimiz onlarca artılarıyla Vezirköprü ilçemiz, Kunduz Ormanlarımız, Altınkaya Barajı kıyı şeridi ve Şahinkaya Kanyonumuz da bu alternatif turizme aday turistik cazibelerimizdendir" dedi.

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal ise konuyla ilgili olarak, Vezirköprü Kaymakamlığı'nın hazırladığı "Turizm Alanı Projesi"ni desteklediklerini, ilk etapta tanıtım görüntüleri ve kataloglar hazırlanacağını, hazırlanan bütün materyalleri Türkiye ve Avrupa'daki önemli turizm merkezlerine, turizm büro ve acentelere, üniversitelere, okullara ve ilgili kurum ve kuruluşlara göndereceklerini söyledi.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 16:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?