6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

"1 milyon YTL'yi sokağa atıyoruz"

SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, yılda 1 milyon YTL'nin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının temizliğine harcandığını söyleyerek, “1 milyon YTL'yi sokağa atıyoruz. Paramız heba oluyor” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet alanı içersinde yer alan çeşitli mahalle, cadde ve sokaklarda, tıkanan 7 bin 400 adet yağmur suyu ızgaraları, SASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından temizleneceği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, 10 gün önce başlatılan Yağmur Suyu ızgara temizliği çalışmalarının, 5 ay içinde bitirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, ızgara temizliği çalışmalarının, 15 kişilik deneyimli bir ekiple sürdürdüklerini ifade etti.

Izgara temizliğinde günde 3 kamyonet çeşitli atıklar çıkardıklarını kaydeden Coşkun Öncel, “Samsunlu esnaflardan çevrelerini temizlerken daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Bazı iş yeri sahiplerinin dükkanlarının önünü temizledikten sonra bu atıklardı yağmur suyu ızgaralarının içine attıklarını fotoğraf ve video ile belgeledik. Çevremizi temiz tutmalıyız; çünkü çevre hepimizin” diye konuştu.

Yılda 1 milyon YTL'nin kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının temizliğine gittiğine dikkat çeken Öncel, “Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını temizliğine harcanan para ile 3 alt yapı projesi hayata geçirilir. Yılda 1 milyon YTL'yi sokağa atıyoruz.. Paramız heba oluyor” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi hizmet alanı içersindeki çeşitli mahalle, cadde ve sokaklarda bulunan 7 bin 400 yağmur suyu ızgarasının temizliğinin yapılacağının altını çizen Coşkun Öncel, şehir merkezindeki bulunan ızgara temizlik çalışmalarının 15 gün içersinde tamamlanacağını açıkladı.

Izgara temizliğinin 56 bin 861 YTL'ye mal olacağını kaydeden Öncel, şunları söyledi:
”Yeni Mahalle Ali Rıza Bey Buvarı ile Germiyanoğlu Geçidi, Hançerli Mahallesi Necati Efendi Sok., Ordu Sok., Kars Sok., Paşa Reis Sok. ile Kale Mahallesi Kazım Paşa Cad, Çifte Hamam Caddesi, Saathane Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi ve Hürriyet Caddesi'nde yağmur suyu ızgaralarının temizliği yapıldı. SASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir.”

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 13:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?