2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

"2 kişi sağ kurtulabilirdi"

BBP Samsun İl Başkanı Abdurrahim Katipoğlu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopter kazasına zamanında müdahale edilmesi durumunda en az 2 kişinin kurutabileceğini, ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi.


Katipoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle il başkanlığı binasında açıklama yaptı. Kazanın üzerinden 1 hafta geçtiğini dile getiren Abdurrahim Katipoğlu, arama kurtarma çalışmalarında yaşanan sıkıntıların ve o dönemde bölgeden gelen haber kirliliğiyle birlikte can kaybının arttığı düşüncesi içerisinde olduklarını söyledi.


Olayın oluşuyla birlikte basit bir helikopter kazasının olduğuna inanmaya gayret gösterdiklerinin altını çizen BBP Samsun İl Başkanı Abdurrahim Katipoğlu, "Bunun dışında ortaya konulmuş herhangi bir bulguda söz konusu değildir. Ancak, mecliste verilen araştırma önergesine göre bununla ilgili gerekli çalışmalar yapılacak.

İnsanların beyninde bu olayla ilgili herhangi bir şüphenin kalmaması ve toplumda paylaşılması adına bu araştırma komisyonu kurulmuş olması sevindiricidir. Kazanın hemen akabinde
kayıtlara göre helikopter kazasında en az 2 kişinin sağ olarak bulunduğu biliniyordu 

Kurtarma çalışmalarına kısa zamanda müdahale edilmesi durumunda en az 2 kişinin can kaybı önlenebilirdi. Bu yaşadığımız olay teknolojik anlamda gerekli donanımların olmadığı dikkatimizi çekiyor. Dolayısıyla meydana gelebilecek yine aynı can sıkıntılarının yaşamaması için gerekli alt yapı ve fizibilite çalışmaların derhal yapılmasını istiyoruz" dedi.


Yazıcoğlu'nun şehit olduğuna inandıklarının belirten Katipoğlu, Muhsin Yazıcığlu'nun 41 yıllık siyasi hayatında gerçekten amacına ulaştığını cenaze töreninde daha iyi gördüklerini, amacın sadece sandıkta alınan oyla değerlendirilmemesi gerektiğini bir defa daha anlamış olduklarını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 18:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?