2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

"Engelli nüfus haritası" çıkarılacak

Karadeniz Engelliler Federasyonu(KEF) Başkanı Selman Saruhan, Karadeniz Bölgesi'nin engelli nüfus haritasını çıkaracaklarını söyledi.


KEF Yönetim Kurulu, 20 Aralık 2008’de yapılan olağan kurultayın ardından Gazi Özürlüler Koordinasyon Merkezi'nde (GÖZKOM) toplanarak görev dağılımı yaptı. Toplantıda konuşan Başkan Selman Saruhan, amaçlarının tüm engelli gruplarına bağlı mensup bireylerin yasalardan kaynaklı haklar kapsamında, geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak, yaşam kalitesini ve standartlarını yükseltmenin zorunlu görevleri olduğunu söyledi. Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan engellilerin sayısını net olarak bilmediklerini belirten Selman Saruhan, 2 senedir yürürlükte olan "Özürlü Ölçütleri Yönetmeliği" sebebiyle engelli oldukları halde devlet tarafından engelli kabul edilmeyen 10 binlerce insanın mevcut olduğunu ifade etti. Başkan Saruhan, "Federasyon olarak önceliğimiz Karadeniz'de yaşayan engellilerimizin sosyal, kültürel, ve ekonomik haritasını çıkartmaktır. Üzerimize aldığımız en zor görev sanırım budur. Sağlıklı bir engelli nüfus haritasını mutlaka çıkarmalıyız. Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Sinop, Zonguldak, Bolu, Gümüşhane, Kastamonu, Karabük, Çorum, Amasya gibi Karadeniz hattında yaşayan tüm engelli gruplarına mensup derneklerimizi tek çatı altında birleştirmek yoluyla güç birliği yapmayı hedefliyoruz" dedi.

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI
Karadeniz Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu görev dağılımı şu şekilde açıklandı: "Selman Saruhan (Başkan), Kenan Soylu Başkan Vekili, Nihat Yayla (Başkan Yardımcısı ve Bedensel Engelliler Sorumlusu), Mehmet Yaşar (Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Sorumlusu), Seydi Demirel (Başkan Yardımcısı ve Görme Engelliler Sorumlusu), Bülent Sözer (Başkan Yardımcısı ve İşitme Engelliler Sorumlusu), Dursun Yılmaz (Başkan Yardımcısı / Zihinsel Engelliler ve Dış İlişkiler Sorumlusu), Davut Gökmen (Genel Sekreter), Mustafa Toprak (Genel Sayman), Nuri Çiçek (Örgütlenme Sekreteri), Nermin Durmuş (Sosyal Hizmetler Sorumlusu), Hüseyin Kılınç (Medya ve Tanıtım Sorumlusu), Nuri Uygun (Engelli Sporları Sorumlusu)."


Ayrıca Başkan Selman Saruhan, İsrail'in Gazze'de soykırım uyguladığını ve İsrail askerlerinin asker kıyafeti giyinmiş teröristler olduğunu iddia etti

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 19:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?