2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

"Odamızı siyaset alet etmesin"

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, “Odamızı kimse siyasete alet etmesin” dedi.


Çınarlık beldesinde ikamet eden bir grup, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeliyi ziyaret ederek, Costal mevkisinde bulunan Hazine arazileriyle ilgili olarak, oda takdir komisyonu tarafından belirlenen fiyatlar hakkında bilgi aldı. Ziyarette Grup adına söz alan Sezai Küçük, Costal mevkisindeki Hazine arazileriyle ilgili olarak bilgi almak istediklerini belirterek, Kefeli’den kendilerini aydınlatmalarını istedi.


Çarşamba TSO Başkanı Yusuf Kefeli de yaptığı açıklamasında, “Son günlerde, Çınarlık beldesinde seçim çalışmalarını yürüten bazı siyasetçilerin, odamız hakkında, haksız ithamlarda bulunmak suretiyle, bir karalama çalışması içerisine girdiklerini, bizlerde üzülerek duyduk. Söz konusu karalama kampanyası çerçevesinde, Çınarlık beldesi, Costal mevkisindeki Hazine arazilerine odamız takdir komisyonunca fahiş fiyatlar verildiği iddia edilerek, odamıza ve komisyon üyelerine çamur atılmaktadır. Biz Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası olarak, gerek fiyat takdirlerinde gerekse de vermiş olduğumuz tüm hizmetlerimiz de öncelikle kamunun yararını gözetmekteyiz.

Bugüne kadar, bu hizmetleri verirken de hiçbir kimsenin ya da kurumun tesiri altında kalmadık ve bundan sonrada kalmayacağız. İlçe Mal Müdürlüğü’nün bizden fiyatları acele olarak istemesine rağmen, söz konusu hazine arazilerine fiyat verme sürecimiz, yaklaşık 6 ay sürmüştür. Neden 6 ay sürmüştür? Çünkü, bu 6 ay boyunca hassasiyetle araştırmalar yapılmış ve netice itibariyle de Milli Emlak Şefliği’nce tarafımıza verilen kroki üzerinden, sahile yakınlık ve yol durumu da dikkate alınmak suretiyle fiyat takdir edilmiştir. Ancak bizim vermiş olduğumuz fiyatlar, Mal Müdürlüğü’nce az bulunmuş ve artırılmak suretiyle kesin fiyatlar belirlenmiştir” diye konuştu.


“Burada asıl sorgulanması gereken; odamız tarafından bu araziler için fiyat verileceğini bilen bu siyasetçiler, neden bir kez dahi olsun odamıza gelerek görüşmelerde bulunmamışlardır?” diyen Kefeli, şöyle konuştu: “Bugün bu konuyla ilgilendikleri imajını vermeye çalışanlar, fiyat belirlenirken ilgisiz ve sessiz kalmışlardır. Neden mi? Onu da söyleyeyim. Bu karalama kampanyasını, seçim malzemesi olarak kullanan siyasetçi ve yakınlarının, o bölgede tapulu arazileri vardır ve o siyasetçinin arazileri de değerlendiğinden ne hikmetse bu çalışmalar esnasında hiç sesi soluğu çıkmamıştır.

Sonuç olarak; içinde bulunduğumuz seçim atmosferi nedeniyle, siyaset üstü bir kurum olan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak, bu siyasetçiler benim muhatabım değildir. Ancak odamızı ve takdir komisyonu üyelerimizi karalamaya kimsenin gücü yetmez. Buna asla izin vermem. Çınarlık beldesi Costal mevkisindeki Hazine arazileriyle ilgili olarak, takdir etmiş olduğumuz fiyatların her zaman arkasındayız ve de vicdanımız çok rahat. Ancak nihai fiyatlar tarafımızdan değil, Mal Müdürlüğü’nce belirlenmiştir.”

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?