2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

"Ödenekteki artış yasal" açıklaması...

İL GENEL MECLİSİ'NDEN ÖDENEK AÇIKLAMASI

İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Akbaş, “Meclis üyelerimizin ödeneğine yapılan artış, yasal bir artıştır” dedi.

Akbaş, bugün de devam eden İl Genel Meclisi kasım ayı toplantısında yaptığı konuşmada, meclis üyelerinin ödeneği ile ilgili yerel bir gazetede çıkan haber konusunda meclis üyelerini ve basın mensuplarını bilgilendirdi. Akbaş, “Esasında dikkat edilseydi, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığımızın bütçesinin 2009 yılı bütçesine göre tasarrufa girdiği, küçültüldüğü görülürdü. 2009 bütçemiz 1 milyon 225 bin TL iken bizim 2010 yılı bütçesi için dün meclise sunduğumuz bütçemiz 1 milyon 170 bin TL'dir. 2010 yılın da Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığımızın bütçesinde sadece İl Genel Meclis üyelerinin ödeneği ile ilgili 25 bin TL'lik bir artış vardır. Bu da zaten yasal olarak her yıl memurlara yapılan bir artıştır. Enflasyon oranında yapılan bu artış meclis üyelerine verilmiştir. Basınımıza yansıyan da bu artıştır” diye konuştu.

 “3 KURUŞ PARA ALMAK İÇİN BURAYA GELMİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili İsmet Şahin, “Bu haber benim çok zoruma gitti. Ben 40 senelik bir politikacıyım, bu konu bana hakaret gibi geldi. Hiç birimiz buraya üç kuruş almak için gelmiş değiliz” ifadelerini kullandı.

Meclis üyelerinin ödeneğinde yapılan artışın hükümet tarafından her yıl memurlara toplamda yüzde 5 oranında yapıldığını ve ödenekte yapılan artışın da buna endeksli olduğunu savunan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu devlet tarafından yapılan bir artıştır. Biz de bundan faydalanıyoruz sadece. Ayrıca geçen sene 57 olan meclis üyesi sayımız bu sene 60 olmuştur. Ben İsmet Şahin olarak merkezde oturuyorum ve her meclise gelmemde sadece 7.5 TL araba parası veriyorum. Gerek seçmenlerinin gerek muhtarların sıkıntılarını dinlemek için arkadaşlarımızın hepsi ayda en az 15 gün buraya gelip gidiyor. Birçok arkadaşımız işini gününü bırakıp ayın 15 gününü mecliste geçiriyor. Buradan kazanacağı paranın yerine kendi işini bırakarak çok daha fazlasını kaybediyor belki. Biz hiç birimiz buraya para için gelmiyoruz.”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkan Vekili Dilaver Atlı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Erdal Türker de Komisyon Başkanı Akbaş ve CHP Grup Başkan Vekili Şahin'in hassasiyetlerine ve söylemlerine katıldıklarını belirtti.

İL GENEL MECLİSİ'NDEN ÖDENEK AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 18:25:03
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 18:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?