2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

"Raylı sistem projesine" destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, “Raylı sistem sorunları çözecektir” dedi.


Metin Burma, kendisinin Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Hafif Raylı Sistem Projesi'ne karşı olduğu yönündeki iddialarla ilgili bir açıklama yaptı. Burma, raylı sistemin yakın bir süreçte tamamlanması ile birlikte kent içerisindeki ulaşım sorunlarını çözümleneceğini belirterek, "Samsun'da kent içi ulaşımda yaşanan sıkıntıların çözümüne katkı sunabilecek olan bir projeye karşı olmam söz konusu olamaz. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Hafif Raylı Sistem Projesi Atakum'un ulaşımında önemli bir sorunu çözecektir, katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

SEÇİM ZİYARETLERİ
Öte yandan seçim çalışmalarını sürdüren CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Metin Burma, Alanlı köy meydanında düzenlenen açık hava toplantısında vatandaşlara seslendi. Atakum'dan yaklaşık 250 araçlık konvoy ile Alanlı köyüne giden Burma, burada Alanlılılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Meydanda köy halkına seslenen Burma, köyden kente göçü engelleyecek ve işsizliğe çare olacak plan ve projelerle hazır olduklarını söyledi. Burma, "Herkesin gözünün üzerinde olduğu bir Atakum vardı.

Şimdi o Atakum daha da büyüdü. Büyüyen Atakum'u birlikte inşa edeceğiz, birlikte yöneteceğiz. Ben biliyorum, bu bölgelere de çok büyük yoksulluk hüküm sürüyor. Bu bölgede işsizlik var. Her ailenin işsiz bir çocuğu, torunu olduğunu biliyorum. Bunun bilinciyle yola çıktım. İşsizliğe, yoksulluğa nasıl çare bulabiliriz diye düşünerek, bu sorumluluğu üstlenerek yola çıktım" şeklinde konuştu.


Seçim tarihinin yaklaşmasıyla birlikte ortaya atılan "mega projelere" de değinen Burma, aynı zamanda büyük Atakum'un kurgulanması ile ilgili olarak, işin ehline teslim edilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Burma, "Etrafta uçuşmaya başlayan mega proje gibi sözcüklere katiyen aldanmayın. Siz her şeyi iyi değerlendirecek insanlarsınız. Siz önce insanların yüreğine bakın, sizden yarın bir güler yüzü esirgeyip esirgemeyeceğine bakın.

Biz, Alanlı'da diğer mahalle ve köylerimizde neler yapacağız, bunları düşünüyoruz. Sizler acemilerle vakit geçirmeyin. Oylarınız bölmeyin. İşi ehline teslim edin” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:52:58
Güncelleme :20 Mart 2009 Cuma 18:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?