6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

"Samsun Kuzey’in İstanbul’udur"

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Samsun'un "kuzeyin İstanbul'u" olduğunu söyledi.

İş adamı Yakup Şahin'in sahibi olduğu İmza Mağazası'nda esnaflarla bir araya gelen Milletvekili Suat Kılıç, burada Samsun'da yapımı devam eden yatırımlar ve yapılmış olan diğer hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Samsun'un Kuzey'in İstanbul'u olduğunu söyleyen Kılıç, kentin sağlık yatırımları ile ilgili bir cazibe merkezi haline geldiğine dikkat çekti.

Samsun'un geleceğine güvenilmesi gerektiğini kaydeden Kıılıç, Samsun Limanı'nın özelleştirme ihalesi kapsamında daha önce 30 milyon dolara alıcı bulamadığını vurgulayarak, limanın geçen aylarda tam 125 milyon dolara satıldığını hatırlattı.

Samsun'un Karadeniz Bölgesi'nde lider bir kent haline geldiğini dile getiren Milletvekili Kılıç, "Samsun bugün üç limanla ticaret yapan bir il konumundadır. Samsun kuzeyin İstanbul'udur diyoruz. Eski havaalanı arazisi üzerinde 400 yataklı Bölge Araştırma Hastanesi'nin yapımı devam ediyor. 2009 yılında bu hastaneyi bitirilmiş olarak teslim alacağız. Aynı arazide Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin ihalesini de yaptık. Yakında bu hastanemizin de temeli atılacak. Aynı arazide Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini de yapacağız. Eski havaalanı, Samsun'un sağlık kompleksi haline dönüştürülecek. Samsun kuzeyin İstanbul'udur sözümüzü destekleyen bir diğer konuda, devletin sağlığa yatırım yapmaya başlamasıyla birlikte, Samsun özel sektör yatırımları içinde cazibe merkezi haline geldi" dedi.

"Sözün büyüsüne inananlar için anlamlı bir ifade değil mi? Samsun kuzeyin İstanbul'udur" diyen Milletvekili Kılıç, "Hedeflere ulaşabilmek için öncelikle hedefler koymak lazım. Bazı hedefler ulaşılabilir olmayabilir. Ancak unutmamak gerekir ki belirlenmemiş hiçbir hedef de ulaşılabilir değildir. Samsun, son yıllarda hedeflerini netleştirmenin avantajlarını kullanıyor. Konulan hedefler arka arkaya gerçekleşiyor. Samsun'un ortaya koyduğu hedeflerin, Ankara'nın ilgisi ve takibi altında olması en önemli kazanım. Hatta Samsun'a dair bazı hedeflerin bizzat Başbakan Erdoğan tarafından belirlenmiş olması da ayrıca sıra dışı bir avantajımız. Ankara'nın gözünde Samsun son iki yıldır 'Türkiye'nin Cazibe Merkezi 10 İli' arasında" şeklinde konuştu.

Samsun'da hayat bulan her büyük adımdan Başbakan'ın haberdar olduğunu kaydeden Kılıç, şunları söyledi: "Sayın Erdoğan'ın gözünde Samsun, sadece 81 ilden biri değil, aynı zamanda memleket vurgusuyla bir 'hemşehri coğrafyası'dır. Dolayısıyla Samsun'a yönelik ilerlemeleri sadece ülkenin Başbakanı olarak değil, aynı zamanda bölgenin milletvekili gibi heyecanla ve ısrarla takip etmektedir.
Samsun'u kuzeyin İstanbul'u olarak şekillendiren 'ilk' ve 'en'ler hatırlanmaya değerdir: Samsun, Karadeniz'in iki limanlı ilk ve tek kentidir. Samsun, Karadeniz'de havayolu, karayolu, denizyolu, demiryolu ulaşımı ve taşımacılığının birbirine entegre olarak gerçekleştirilebileceği tek merkezdir."

Samsun'un, Karadeniz'de üç faal organize sanayi bölgesi bulunan tek şehir olduğunu ifade eden Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Samsun bölgenin tek metropolü olmanın yanında Başbakan Erdoğan'ın himayesinde hafif raylı taşıma sistemini hayata geçirme sürecinde olan tek Karadeniz kentidir. Samsun, şimdiki konaklama eksikliklerine rağmen yakın gelecekte bölgenin en büyük beş yıldızlı otel ve alışveriş merkezlerine ev sahipliği yapacak tek bölgesel merkezdir. Samsun, kağıt, sunta, parke ve çimento fabrikaları ile bölgesel üretimin ve kalkınmanın lokomotif kentidir. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve özel sektör hastaneleri ile Samsun, bölgesel teşhis ve tedavi merkezi olma yolundadır.

Tekkeköy, Terme, Dereköy tersaneleri ile Samsun, Türkiye'nin gemi inşa sanayi sektöründe liderliğe doğru yol almaktadır. 'Marmara Bölgesi tersaneleri Samsun'a doğru yol alacak' dediğimizde hayallerimizi eleştiri konusu yapanların şimdi aynı söylemin arkasında sıralanmaya çalışmaları da bundandır. Korkma Samsun, geleceğine, hedeflerine ve hayallerine sahip çık. Umutsuzluk pompalayanlara inat, varolan sıkıntılara rağmen inşa edilmekte olan güçlü geleceğinin arkasında dur."

Esnaflarla sabah kahvaltısı yapan Kılıç'a Adalet ve Kalkınma Partisi Gazi Belde Başkanı İhsan Kurnaz ile birlikte AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Eyüpoğlu da eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 18:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?