4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

"Samsun'u düşünün" uyarısı!

BAŞKAN YILMAZ'DAN

2010 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İl Özel İdare Konferans Salonu'nda Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Hüseyin Aksoy, yatırımların planlı ve programlı yapılması yönünde uyarılarda bulunarak, 2010 yılı bütçesinin değerlendirilmesinde buna dikkat edilmesi, tam verim sağlanması gerektiğini söyledi. 2010 yılı yatırım programında genel ve katma bütçeli kuruluşlara ait 320 proje 665 iş, mahalli idarelere ait toplam bin 379 projenin programlandığını belirten Vali Aksoy, 3 milyar 377 milyon 356 bin TL proje tutarlarının olduğunu, 1 milyar 456 milyon 542 bin TL harcama yapıldığını kaydetti.

Geçmiş yıllarda projeler için 1 milyar 456 milyon 542 bin TL harcama yapıldığını belirten Aksoy, 2010 yılı ödeneğinin 556 milyon 738 bin 280 TL olduğu bilgisini verdi. Nakdi gerçekleşme oranının yüzde 41, fiziki gerçekleşme oranının yüzde 52 olduğunu dile getiren Aksoy, "Koordinasyon gerektiren kuruluşlar, alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürecekler. Özellikle ödeneklerinin bir an önce kullanılarak yatırıma dönüştürülmesi noktasında özverili çalışmalar bekliyoruz. Basit nedenlerle ödeneğin yıl sonunda harcanmamış olmaması gerekli. İlgili kurumlar la görüşerek çözüm bulmalılar. Bulamıyorlarsa Valiliğe başvurularını istiyoruz. Biz gerekli koordineyi sağlayacağız" dedi.

Söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise toplantı sonunda yatırımcı kuruluşlara hitaben konuşma yaptı. Yaklaşık 700 bin nüfusun yaşadığı Çınarlık beldesi ile Atakum ilçesi Taflan Mahallesi arasında kalan şehrin merkezi konumdaki bölgeye, yatırımcı kamu kuruluşlarının dikkatini çekmek istediğini ifade eden Yılmaz, "Son birkaç senedir yatırımcı kuruluşların kent ana merkezinde yatırımları azaldı. Hemen hemen hiç göremez hale geldik. Dile getirdiğimiz bu alan içerisinde yüzde 90 Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımlar olarak gözüküyor. Azıcık Samsun'u düşünün. Samsun hepimizin yarın belki sizinde emekli olduğunuzda yaşayacağınız yer. Karadeniz'in en güzel şehri. Yatırımcı kuruluşların proje önceliklerini kentin bu yaşam alanında kullanılması önem arz ediyor. Yatırımlar bu havzanın ihtiyacına dönük kullanılırsa, Samsun halkı size müteşekkir olur. Yatırımcı kuruluşların yatırımlarının azaldığı bir dönemi yaşıyoruz" diye konuştu.

Bunun üzerine Vali Hüseyin Aksoy, "Burada iki sonuç çıkabilir. Yatırımlar yapılmış, gerek kalmamış gibi de yorum da çıkabilir" açıklamasını yaptı. Diğer yatırımcı kamu kuruluşları da faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 18:36:01
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 18:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mm IP: 88.254.198.xxx Tarih : 7.10.2010 17:24:54

sayın başkan sallamış..sanki kendisi o bahsettigi atakum ve taflan bölgesi arasına 1 çivi çakmış gibi..yollarımız kışın çammur yaz aylarında toooz bulutları altında..dogalgaz para düşünüldügü için kazanamaz düşüncesiyşe verilmiyor buralara.Araziler yer yer 1 metre sular altında kış aylarında..altyapısızlıktan bahcelerimizdeki b?k cukurlarını kullanıyorsuz....fakülteye 3--5 km mesafede olunmasına ragmen 2 vasıtayla ve saatlerce bekleyerek ulaşılıyor yaz aylarında..kışın saat 18 den sonra İMKANSIZZ ulaşmak..sizlerde zaten imkanları olan bir yere raylı sistem yaptırdınız..o kadar rahat konuşuyorsunuzki..sizi duyan muhalefet belediye başkanı zannedecek..siz buraların gelişmesini ne kadar cok istiyor görüksenizde..aslında istemiyorsunuz bence bir öylee sıcak ve rahat toplantı ortamlarında atın bakalım bol keseden hepinizde..körler sagırlar birbirlerini agırlar misalii...bir tane resmii binanın bu bölgelere kaydırılması için ne yaptınız...yurt yapılması için ulaşımımı çözdünüz...samsunun yet,im bölgesi bu bölge..sadece okur arkadaşlara saygılarr