6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

"Selle-Sepet Top Kandil"

Samsun'un Bafra ilçesinde 600 yıldır sürdürülen "Selle-Sepet Top Kandil Şenlikleri", bu yıl da coşkuyla kutlandı.


Bafra Belediyesi'nin Ramazan dolayısıyla hazırladığı fuar alanındaki Ramazan Sokağı'nda kutlanan "Selle Sepet Top Kandil Şenlikleri" çerçevesinde sahneye çıkan yerel sanatçılar Ahmet Yazmaz, Güler, Aydeniz ve Osman Öztekin Bafralılara coşkulu anlar yaşattı. Sanatçılar, bin kişiye 3 saat boyunca türkü ve şarkılar söyleyerek büyük alkış topladılar.


Bafra Belediyesi'nin Ramazan ayı dolayısıyla hazırladığı Ramazan Sokağı'nda düzenlenen şenliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Selle Sepet Top Kandil Şenlikleri'nde vatandaşlara fener ve şeker dağıtan Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş yaptığı konuşmada, 6 asırlık bir geleneği sürdürmenin gururunu yaşadıklarını ve bu şenliklerin devamında birlik, beraberlik ve bolluk beklediklerini söyledi.
Türkiye'de sadece Bafra ilçesine ait bir gelenek olarak tarihe geçen Selle Sepet Top Kandil Şenlikleri'nin ilçe halkı tarafından yaşatıldığını belirten Başkan Neiş, "Geleneksel olarak kutladığımız bu 600 yıllık geleneği bundan sonraki yıllarda da şenlik havasında kutlayalım. Bu geleneğin temelini bilemesek de gelenek olarak günümüze geldi ve bunu devam ettirmek bize düşer. Bundan önce bu eğlenceyi patlayıcı madde atarak kutlardık, bundan sonra da şenlik ve eğlencelerle kutlamaya devam edeceğiz" dedi.


"Selle sepet top kandil, aç kapıyı ben geldim" diye evleri gezen çocuklara vatandaşlar şeker verdi. Her yıl Ramazan ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece yapılan ve son 11 yıldır Bafra Belediyesi'nce düzenlenen Selle Sepet Top Kandil Şenlikleri, bu yıl da coşku içinde gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 10:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?