2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

"Susturucu" zanlıları hakim karşısında

Samsun, Ordu ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak düzenlenen "Susturucu" operasyonuyla ilgili haklarında dava açılan 50 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla hakkında dava açılan 50 kişinin yargılanmasına devam edildi. Yaklaşık 3 yıldır devam eden ve bugün sonuçlanması beklenilen davanın duruşması, zanlılardan bazılarının katılmaması üzerine ertelendi.

Karar açıklanırken, duruşmada zanlıların veya vekillerinin bulunmasının zorunlu olduğu ileri sürüldü. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerinin Samsun, Ordu ve Şanlıurfa'da eş zamanlı yaklaşık 3 yıl önce düzenlediği "Susturucu" adlı operasyonda, toplam 58 kişi gözaltına alınmış, 52 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştı.

2 kişi ise cezaevinde tutuklu bulunduğu sırada yakalandıkları çeşitli hastalık sonucu hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte 28 adet çeşitli çap ve markada tabanca, 4 kuru sıkı tabanca, 3 adet av tüfeği, bin 642 adet çeşitli çap ve markada tabanca mermisi, 56 adet av fişeği, bir miktar esrar, silah imalatı ve tamirinde kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 18:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?