2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

"Teğmen bize gıcıklık yapıyor"

Elazığ'da 4 askerin şehit olduğu olayla ilgili iddialar, Samsunlu şehit ailesini şoke etti.


Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Koçyiğitler Piyade Taburu'nda meydana gelen patlamada şehit olan 4 askerden biri olan Samsunlu Piyade Er İbrahim Yaman, memleketi Samsun'un Salıpazarı ilçesinde 18 Ağustos günü son yolculuğuna uğurlanmıştı. Olayın ardından ortaya atılan bir iddia, şehit Yaman ailesini şoke etti. "Tim komutanı Teğmen M.T.'nin, nöbette uyuyan askere ceza olarak pimini çektiği el bombasını tutmasını emrettiği ve bombanın patlaması sonucu 4 askerin şehit olduğu" iddiası üzerine ailenin acısı iki
kat arttı. Şehidin babası Adem Yaman, "Ortaya atılan iddia doğru ise teğmenin cezalandırılmasını istiyorum. Nasıl canlara kıydıysa, aynı şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
Oğlu İbrahim Yaman'la şehit olmadan 1 gün önce telefonla konuştuğunu dile getiren Yaman, oğlunun göreve çıkacağını söylediğini açıkladı. Oğlunun askeri birliğe yeni gelen bir teğmen olduğunu ve göreve birlikte gideceklerini söylediğini kaydeden baba Adem Yaman, "Oğlum bana, 'Teğmen bize gıcıklık yapıyor, bizi gıcıklığına göreve yolluyor' diye söylemişti. 1 gün sonra kara haberini duyduk" diye konuştu.
Olayı duyduğu an şok yaşadığını anlatan anne Nuriye Yaman da, olaya sebep olduğu öne sürülen teğmene ateş püskürdü. Yaman, "Onu Allah bildiği gibi yapsın. Bizi yaktı, parçaladı. Sonuna kadar davacıyım" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 22:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?