6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

"Yalnız Değilsiniz" yayılıyor

Samsun Valiliği öncülüğünde başlatılan şehit ve kimsesiz çocukları kapsayan "Yalnız Değilsiniz Projesi"nin Türkiye genelinde uygulanması kararlaştırıldı.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu öncülüğünde, Samsun Valiliği'nce 25 Ocak 2008'te uygulanan Yalnız Değilsiniz Projesi, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Araştırma ve Denetleme Raporu ile örnek gösterilerek ülke düzeyinde uygulanması önerildi. Yapılan incelemenin ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından tüm illere bu projenin valiliklerce uygulanması talep edildi.
Yalnız Değilsiniz Projesi ile Samsun ili ve ilçelerinde yaşayan başta şehit çocukları olmak üzere annesi babası veya her ikisi de vefat etmiş çocukların karne sevincine ortak olmak, onların hissettiği yoksunluk duygularını düşünerek yalnız olmadıklarını hissettirmek, ebeveyn kayıplarının gelişimlerindeki etkilerini devlet şefkatiyle azaltmak amacıyla hazırlanmıştı. 

Proje ile söz konusu çocukların yaş ve cinsiyet durumları dikkate alınarak çeşitli hediyeler seçilip ve hediye paketi hazırlanmış, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından temsili olarak teslim edilmiş, 2007-2008 eğitim yarıyıl tatili başlangıcında, karnelerin alındığı gün PTT ile işbirliği sağlanarak posta yolu ile diğer çocukların adreslerine teslim edilerek toplamda 3 bin 416 çocuğa ulaşılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 10:12:49
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 10:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?