6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

1,5 milyon sazan yavrusu bırakıldı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, Çeltek, Kıratbükü ve Saraylı Su Ürünleri Değerlendirme Kooperatifi tarafından Altınkaya Baraj gölüne, 1,5 milyon adet pullu sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Altınkaya Baraj gölünde su tutulmaya başlanması ile tarımla uğraşan ilçede balıkçılık da gelişirken, baraj gölünde balık popülasyonunu artırmak için göle her yıl yavru balık bırakılmaya devam ediliyor.

Bu yıl için de, DSİ Amasya Yedikır Su Ürünleri Araştırma ve Üretim İstasyonunda yetiştirilen pullu sazanlardan 1 milyon 580 bin tanesi, Çeltek Kıratbükü ve Saraylı Su Ürünleri Değerlendirme Kooperatifi'nin girişimleriyle Altınkaya Baraj Gölü'ne bırakıldı.

Kooperatif Başkanı Kadir Meral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kooperatife üye 127 üye bulunduğunu ve daha önce tarım yaparak geçinen bu üyelerin yaklaşık 80 tanesinin artık yalnızca Altınkaya Baraj gölünde avladıkları balıklarla geçindiklerini söyledi.

Baraj gölünde balık sayısını artırmak için her yıl göle yaklaşık 1,5 milyon yavru balık bıraktıklarını belirten Meral, göle bırakılan yavru balıkların 8-10 kiloya kadar büyüdüklerini belirtti.

Balıkçılar tarafından avlanan balıkların kooperatife getirildiğini ve kooperatif aracılığıyla, başta çevre il ve ilçeler olmak üzere özellikle İç Anadolu Bölgesi'ne gönderildiğini anlatan Meral, Altınkaya Baraj gölünde yetişen sazan balığının, diğer tatlı su balıklarına göre daha lezzetli olması nedeniyle rağbet gördüğünü söyledi.

Pullu sazanların kilosunun 3 YTL'den satıldığını kaydeden Meral, baraj gölünden, sazan, levrek ve yayın balığı olmak üzere yılda yaklaşık 60 ton balık avlandığını belirtti.

a.a
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 10:59:06
Güncelleme :24 Ekim 2008 Cuma 11:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?