6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

1,5 Yıllık cinayet nasıl aydınlandı

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde kız meselesinden bir kişinin bıçak ve baltaya öldürülmesine olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklanan zanlılar, duruşmada cinayetin nasıl işlendiğini anlattı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 2 yıl önce öldürülen Muhammet Kırtay'ın (24) cesedinin bulunmasının ardından yaklaşık 5 ay önce bir ihbar sonucu tutuklanan Mesut Kocan (21), Ümit Şafak (21), İdris Birinci (22), İlhan Çayır (21) ve Mehmet Şafak (46) ile tutuksuz sanık Osman Şafak'ın yargılanmasına başlandı.

Sanıklardan Ümit Şafak, mahkemede, cinayeti nasıl işlediklerini anlattı.

Maktule ilk darbeyi İdris Birinci'nin vurduğunu öne süren Şafak , ''İdris kız kardeşimi seviyordu, onun için plan yaparak Muhammet'i köye götürdük. İlk bıçağı İdris vurdu, Mesut da etki altında kaldığı için baltayı kullandı. Ben de olayda bıçak kullandım. Ama çok pişmanın'' diye ifade verdi.

Sanık Mesut Kocan ise İdris Birinci'nin kendisini tehdit etmesi üzerine maktule balta ile vurduğunu savunarak, ''İdris olayı gerçekleştirdikten sonra bıçakla tehdit edince korktuğum için baltayı gözümü yumarak Muhammet'e vurmak zorunda kaldım'' dedi.

Olayı azmettirdiği öne sürülen Mehmet Şafak ise öldürme olayına karışmadığını, ancak cesedin saklanmasına yardımcı olduğunu iddia etti.

Sanık İdris Birinci ise olaya karışmadığını, cinayetin ortaya çıkması için ihbarda bulunan kişinin kendisi olduğunu söyledi.

İlhan Çayır, olay yerinde bulunduğunu, ancak cinayete karışmadığını, olayı görünce bayıldığını savundu. Tutuksuz sanık Osman Şafak ise cinayetle ilgisi olmadığını öne sürdü.

Duruşmada tanık olarak dinlenen H.Ş. ise maktulün zaman zaman evlerine geldiğini, 2 kez kendisine tecavüze kalkıştığını, bu olayı ağabeyine anlattığını belirtti.

Ölenin annesi Sehima Kırtay ve babası Osman Kırtay, sanıklardan şikayetçi olduklarını söyleyip, cezalandırılmalarını istedi.

İfadelerin ardından dosya eksikliklerinin giderilebilmesi için duruşma ertelendi.


-OLAY


Yaklaşık 5 ay önce jandarmaya başvuran İdris Birinci, o tarihten yaklaşık 1.5 yıl önce işlenen bir cinayete şahit olduğunu belirterek ihbarda bulunmuştu.

Büyüklü beldesi Yazılar köyündeki dere kenarında, arkadaşları Ümit Şafak ile Muhammet Kırtay'ın kız meselesi yüzünden tartıştığını, tartışma sonucu öldürülen Kırtay'ın cesedinin dere kenarına gömüldüğünü bildirmiş, ihbar üzerine yapılan aramada ceset bulunmuştu.

A.A
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 15:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?