6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

1.5 saat yüzdü 3 kişi kurtardı

SAMSUN’un Atakent Beldesi’ndeki Yakamoz Sitesi’nde oturan eski futbolcu ve teknik adam Adem Sağlam, dün akşam saat 18.00 sıralarında futbolcu oğlu Berkay Sağlam ve iki komşusuyla beraber bir tekneyle balığa çıktı.

Bir süre sonra 2,5 metrelik fiberglas tekne, önce su almaya başladı ardından alabora oldu. Tekne sulara gömülürken 4 kişi hayatta kalabilmek için mücadele etmeye başladı. Berkay Sağlam, yüzme bilmeyen babası Adem Sağlam ile komşuları kuyumcu İbrahim Sönmez’den bottan geriye kalan yedek benzin bidonuna tutunup beklemelerini istedi; ardından diğer komşuları 19 Mayıs Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Dündar’la karaya doğru yüzmeye başladı. Dündar bir süre sonra yoruldu.

1,5 saat yüzdükten sonra karaya ulaşmayı başaran Berkay Sağlam’ın haber vermesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi ekipleri, 3 kişiyi aramaya çıktı.

Deniz polisi, teknenin battığı bölgede ilk olarak Cihat Dündar’ı bularak kurtardı ve ardından zodyak botla sahile çıkardı. Adem Sağlam ve İbrahim Sönmez 4 mil açıkta benzin bidonuna tutunmuş ve dalgalar arasında hayat mücadelesi verirken bulundu.

hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 12:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
berkay uzman IP: 88.232.239.xxx Tarih : 22.08.2008 17:47:20

ben adem saglam hocamın ögrencisiyim gazi beldesindenim berkay hocamını tanırım ayrıyetten mithat pasa lisesi ne berkay hocam gelirdi bnm de adım berkay adem hocamda beni adımı oglundan dolayı hiç unutmazdı onalra gecmiş olsun diyorum