4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

1.5 yıl sonra gelen şok fatura!

ÖLDÜKTEN 1.5 YIL SONRA ADINA MUAYENE VE İLAÇ FATURASI ÇIKARILDI

Samsun'un Bafra ilçesinde 6 Haziran 2008 tarihinde evinde 104 yaşında vefat eden Ali Türker'in adına öldükten 1.5 yıl sonra muayene ve ilaç faturası çıkarıldı.

Bafra'nın İshaklı Mahallesi'nde oturan Türker ailesi, SGK'dan gelen ceza ihbar mektubu ile şoke oldu. SGK Samsun İl Müdürlüğü'nden gelen mektupta; 6 Haziran 2008 tarihinde vefat eden Ali Türker'in vefat bildiriminin 15 Haziran 2009 tarihinde yapıldığı, bundan dolayı da hak sahipliğinin devam ettiği, 2008 yılında vefat eden Ali Türker'in karnesi ile 23 Temmuz 2009 tarihinde Samsun'daki bir eczaneden ilaç alındığı ve Bafra Kızılırmak Devlet Hastanesi'nde 2008 ve 2009 yıllarında muayene kaydının bulunduğu

belirtilerek, Ali Türker'in ailesine 332,45 TL ceza kesildi.

Ali Türker'in oğlu Şaban Türker, babaları Ali Türker'in rahatsızlığı dolayısıyla uzun yıllar tedavi gördüğünü ve 6 Haziran 2008 tarihinde evinde vefat ettiğini söyledi. Türker, "Biz babamızı defnettikten sonra acısı ile baş başa kaldık. Onun yokluğu bizleri derinden üzmüştü. Bizler ölüm raporu almak için doktora başvurduğumuzda doktor bize, 'Artık sistem değişti. Ölüm raporunu bizler resmi kurumlara yolluyoruz. Siz sadece rahmetli babanızın nüfus kağıdını bize bırakıyorsunuz' diye söyledi. Tabii biz de

devletin doktoruna inandık. Fakat 8 Temmuz 2010 tarihinde SGK Samsun İl Kurumu'ndan gelen bir ihbar mektubu ile ailece hem şaşırdık hem de şoka girdik" dedi.

SGK'dan gelen mektupla şoke olduğunu ifade eden oğul Türker, "Gelen ihbar mektubundan sonra Kızılırmak Devlet Hastanesi'ne gittim. Şimdi orası Bafra Diş Hastanesi oldu. Arşivlerine girdiğimizde böyle bir kayıta rastlamadık. Benim babam ömrü boyunca o hastaneye gitmedi. Ayrıca bizim bu zamana kadar Samsun'dan hiçbir eczaneden alışverişimiz dahi olmadı" şeklinde konuştu.

26 yıldır şerefi ile bu memlekette memur olarak hizmet verdiğini belirten Şaban Türker, "İnancım ve ülke sevgimden dolayı ben bu tür yolsuzluklara karşıyım. Eğer bizlere 'böyle bir devlet kurumunu zarara uğrattık' diye 332.45 TL ceza geliyorsa bırakın o parayı ben ve ailem tüm mal varlığımı veririm" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Türker ayrıca, Sağlık Bakanlığı'na giderek bu konuyu anlatacağını belirtti.

ÖLDÜKTEN 1.5 YIL SONRA ADINA MUAYENE VE İLAÇ FATURASI ÇIKARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 13:20:05
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 15:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?