6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

10 bin daire sahibini bekliyor

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Baltalı, küresel ekonomik krizin kendilerini olumsuz etkilendiğini belirterek, Samsun genelinde satılmayı bekleyen yaklaşık 10 bin daire olduğunu söyledi.

 


Küresel kriz nedeniyle inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini dile getiren Baltalı, özellikle son 2 yılı aşkın süredir sıkıntı yaşadıklarının altını çizdi. Sıkıntılarının aslında arz-talep meselesinden kaynaklandığını kaydeden Ahmet Baltalı, "İnsanların alım gücü olacak ki bizde yatırım yapıp daire satacağız. Bir ara bankalar kredileri düşürdü, vatandaş kredi almak suretiyle daire almaya başladı. Sonra kredilerde artış olunca daire alımları durma noktasına geldi. Üyelerimiz bu yüzden de inşaata devam etti; ma satış olmadı. Satış olmayınca da sıkıntı çekmeye başladık. Dövizin yükselmesi sıkıntılı ortamını iyice artırdı. Daha önce çimento ve demir fiyatlarında ki artış nedeniyle bizim bir çıkışımız olmuştu; ancak son zamanlarda düşüş var. Ama, yatırım yapamayınca çok faydası da olmuyor. Samsun'da satılmayı bekleyen yaklaşık 10 bin daire var. Daire fiyatları eskiye oranda düşürülmesine rağmen müşteri yok. Dolayısıyla arkadaşlar sıkıntıda, fiyatlar şu anda hakikaten düşük. Buna rağmen piyasa durgun yani, satış yok" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik krizin 5-6 ay devam edeceğini ve sonraki zamanlarda düzeleceği yönünde açıklamaları olduğuna dikkat çeken Ahmet Baltalı, kendilerinin de o ümitle yatırım yaptıklarını, krizin kısa zamanda atlatılmasını ve işlerinin düzene girmesini istediklerini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 12:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?