4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

10 bin konut için ilk adım atıldı

Samsun’un alt kademe belediyelerinden Canik Belediyesi öncülüğünde başlatılan ’10 Bin Konutluk Toplu Konut’ projesinde ilk adım atıldı. Canik Belediyesi, ’Canik Yapı Kooperatifi’ adı altında kurulan kooperatif ile beldenin 6 ayrı noktasında toplu konut yapılacak.
Canik Belediyesi, belde sınırları içinde bulunan Gazi, Dereler ve Düvecik Köyleri ile Yeşilova, Yeni ve Toptepe Mahalleri’nde 80 hektarlık alan üzerine 10 bin adet toplu konut yapacak. 125 metrekarelik dairelerden oluşacak konutlar, tünel kalıp sistemiyle inşa edilecek. Giriş ve çıkışları kontrol altında olacak olan toplu konutların İçinde tenis kortu, basketbol sahaları, çocuk oyun alanları, yüzme havuzu, alışveriş merkezleri gibi sosyal ve kültürel tesisler bulunacak.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yapılacak 10 bin konutla beldenin modern bir yapıya kavuşacağını ve aranan bir belde olacağını söyledi. Kooperatifi kurarak toplu konut projesinde ilk adımı attıklarını belirten Başkan Genç, "Canik’te çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için toplu konutta ilk adımı Canik Yapı Kooperatifi ile attık. Beldenin 6 noktasında yapacağımız toplu konutlarla Canik’in önü açılacak. Belediyemizin güvencesinde Türkiye’nin en güvenilir konut yapımcıları ile görüşüp, Samsun’un ve Canik’in kurtuluşunu sağlayacak toplu konutta ilk adımı attık. Hayırlı olsun. Yapılacak olan toplu konutlar için üye kayıtlarına bayramdan sonra başlayacak" dedi.
samsun
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 13:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?