6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

10 yılık gecikme bir aileyi üzdü

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde 1997 yılında teröristlerce açılan ateş sonucu şehit düşen polis memuru Gökhan Çavuşoğlu'nun ismi Samsun'un Atakum ilçesinde bir sokağa verildi ancak ailesi sokağın yerini 10 yıl sonra öğrendi.
Samsun'da doğup büyüyen Gökhan Çavuşoğlu, görev yaptığı Ordu'nun Mesudiye ilçesinde 1997 yılında teröristler tarafından şehit edildi.

Şehidin ismi, 1998 yılında belediye tarafından Atakum'da bir sokağa verildi. Şehidin isminin verildiği sokağa aradan 10 yıl geçmesine rağmen tabela asılmaması ve bilinmemesi nedeniyle şehidin ailesi Atakum Kaymakamı Salim Demir'den yardım istedi. Bunun üzerine araştırma yapan Kaymakam Demir, söz konusu sokağın Mimarsinan Mahallesi'nde bulunan 193. Sokak olduğunu ve sokakta
şehidin isminin bulunmadığını belirledi.


Şehit annesi Nesrin ve babası Hakkı Çavuşoğlu ile birlikte sokağa giden Kaymakam Demir, Gökhan Çavuşoğlu isminin sokağa asılacağını söyledi. Oğlunun isminin verildiği sokağı 10 yıl sonra öğrenen anne Nesrin Çavuşoğlu, duygulu anlar yaşadı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Salim Demir, "Levhalar sisteminde olan eksikliği en kısa zamanda çözeceğiz. Bir devlet için can ve mal verecek insanlar varsa, o devlet dünyanın en güçlü devletidir. Biz de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bunu her zaman gösteriyoruz" dedi.


Ardından konuşan şehit annesi Nesrin Çavuşoğlu ise, "Oğlumun ismi sokakta yaşatılacağı için çok mutluyum" dedi. Daha sonra duygulanan acılı anne, gözyaşlarına hakim olamadı. Kaymakam Demir ve şehidin ailesi, Şehit Gökhan Çavuşoğlu Sokağı'nda bir süre gezinti yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 20:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?