6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

10 yıllık yol özlemi sona erdi

Canik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 1998 yılında yapılan imar planlarına göre yol olarak ayrılan İran Türkleri Sokak'ı açarak, 10 yıllık yol özlemini sona erdirdi.

Canik Belediyesi'nin yol açma ve genişletme çalışmaları sürüyor. Toptepe Mahallesi İran Türkleri Sokak üzerinde bulunan 3 katlı bina, belediyenin yaptığı kamulaştırma ile yıkıldı. Burada yaşayan insanların 10 yıldır ulaşım sıkıntısı çektiklerini belirten Canik Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Kemeröz, yıkımın gerçekleşmesi ile bu sıkıntının giderildiğini söyledi.

Toptepe Mahallesi'ne 7 metre genişliğinde, 6 kilometre asfalt kaplama, 18 kilometre uzunluğunda bordür, 1 metre genişliğinde 3 metre genişliğinde ve 6 kilometre uzunluğunda taş duvar, 2 bin 195 metrekare parke yol ve 2 metre yüksekliğinde 221 metre uzunluğunda da perde duvar yapıldığına dikkat çeken Kömeröz, "Yapılan yatırımlarla mahallenin çehresi değişti. 10 yıldır kapalı olan İran Türkleri Sokak'ın açılması ile insanların ulaşım sıkıntıları giderildi" dedi.

Kemeröz, 300 metre uzunluğunda olan İran Türkleri Sokak'ın açılmasında 7 tane evin karşılıklı anlaşma çerçevesinde kamulaştırıldığını ve insanların mağdur edilmeden yıkımının gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 14:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?