4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

100 çocuktan 35'i liseye gidemiyor

100 ÇOCUKTAN 35'İ LİSEYE GİDEMİYOR

Samsun'da birçok gencin okumasına imkan sağlayacak Ağacagüney İlköğretim Okulu ek binası ve çok programlı lisesi törenle açıldı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun'da ilköğretimden mezun olan her 100 çocuktan 35'i liseye gidemiyor" dedi.

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Ağacagüney Belediyesi'nin katkılarıyla yaklaşık 300 bin TL'ye mal edilen Ağacagüney İlköğretim Okulu ek binası ve çok programlı lisesinin resmi açılışı Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, Çarşamba Kaymakamı Nusret Şahin ve Ağacagüney Belediye Başkanı Kemal Öztürk, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla yapıldı.

Açılışta konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, önemli bir ihtiyacı tespit ederek, lise çağına gelmiş çocukların okumalarına büyük bir imkan sağlandığını söyledi. "Eğitim bizim vazgeçemeyeceğimiz en önemli konuların başında geliyor" diyen Aksoy, "Eğitim noktasında hiçbir ihmal söz konusu olamaz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi nitelikli olarak yetiştirmek için ilköğretim ve lise düzeyinde programlar yaptık. Samsun geneline baktığımızda ilköğretimi bitiren çocuklarımızın Samsun ortalamasında yüzde 65'i liseye gitmiyor. 100 çocuktan 35'i liseye gidemiyor. Bu, Samsun ölçeğinde Samsun gibi Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğuna inandığımız kentte, bu rakam arzu edilebilir seviyede değil. Bu yıl tüm kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde bir kampanya halinde bunun üst sıralara taşınması için çalışma başlattık. Tabii okula gitmeyen öğrenci oranı her ilçemizde aynı değil. Bazı ilçelerde yüzde 25'lerde, bazı ilçelerde yüzde 80-90'larda. Ortalamaya baktığımızda yüzde 65'lerde. Her ay düzenli olarak toplantı yapıyoruz. Oranları yükseltmek için çalışıyoruz. Şuan yüzde 75'lere kadar geldi. Çalışmalar devam ediyor. Yüzde 100'lere ulaşmak için çaba harcıyoruz. Gençlerimiz üniversiteye gitme imkanı sunmalıyız. Liseye gidemeyen çocuklarımızın çoğunluğu kız" diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, belde sakinlerinin ve çevre köylerden vatandaşların yardımlarıyla, eğitim açısından bir çok gencin okumasına imkan sağlayacak okulun eğitim ve öğretime kazandırıldığını kaydetti. Eğitim çağındaki gençlerin liseye gidebilmek için uzun mesafeler kat ettiğini, gidemeyen ise birçok öğrencinin bulunduğunu dile getiren Demir, "Burada çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerini sağlamak, ekonomik yönden imkanı olmayanlara yardımcı olmak, lise olmadığı için eğitim öğretimi bırakmak zorunda kalan kız çocuklarımızın önünün açabilmek hedeflerimiz arasında. Burada okuyan çocuklarımız üniversiteye giderek devlete millete yararlı bireyler olacaklar. Belediye Başkanımız, yeri geldiği zaman kendi şahsi kredi kartını kullanarak okulun ihtiyacını giderdi. Burada en büyük katkıyı belediyemiz verdi" şeklinde konuştu.

İl Milli eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, 8 derslikli ilköğretim okulunun üzerine 4 derslikli kat ilavesi ve yanına 2 derslik ilave edilerek, 10 derslikli ek binanın kazandırıldığını kaydetti.

Ağacagüney Belediye Başkanı Kemal Öztürk, eğitim-öğretime katkı sağlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Vali Hüseyin Aksoy, Başkan Öztürk'e takdir belgesi, belediye başkanı da Vali Aksoy, Milletvekili Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Koç'a desteklerinden dolayı plaket verdi. İki binanın da açılışının yapılmasını ardından okul gezildi.

100 ÇOCUKTAN 35'İ LİSEYE GİDEMİYOR
100 ÇOCUKTAN 35'İ LİSEYE GİDEMİYOR
100 ÇOCUKTAN 35'İ LİSEYE GİDEMİYOR
100 ÇOCUKTAN 35'İ LİSEYE GİDEMİYOR
100 ÇOCUKTAN 35'İ LİSEYE GİDEMİYOR
100 ÇOCUKTAN 35'İ LİSEYE GİDEMİYOR
100 ÇOCUKTAN 35'İ LİSEYE GİDEMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 18:11:01
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 18:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?