6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

100 milyon Euro'luk yatırım

Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Vezirköprü ilçesinde kuruluş çalışmaları süren kağıt fabrikasında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Kılıç, "Toplam değeri 100 milyon euroya ulaşan bu yatırımla Vezirköprü'nün ekonomik geleceği inşa edilmektedir" dedi.

Milletvekili Suat Kılıç, beraberindeki heyetle birlikte Vezir Ağaç firması tarafından inşa edilmekte olan Vezir Kağıt Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. Fabrikanın tüm ünitelerini gezen Kılıç, "Bu fabrikanın burada kurulmasının nedeni Vezirköprü'ye doğal gaz getiren hattın yapımına başlanmış olmasıdır. Vezirköprü'ye doğalgaz hattının getirilmesinin nedeni de bu yatırımın sözünün alınmış olmasıdır. Burada mevcut kereste fabrikasına ilave olarak; kağıt, sunta ve parke fabrikaları kuruluyor. 15 bin metrekare olan kapalı alan 50 bin metrekareye yükseltiliyor. Tek başına bu firmanın yapmakta olduğu yatırım bile başlı başına bir organize sanayi bölgesi görünümündedir" diye konuştu.

Yeni kurulmakta olan üç fabrikanın toplam yatırım maliyeti 100 milyon euro olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti: "Tek seferde yapılan bu yatırımın sağlayacağı istihdam da yatırımın büyüklüğüne paralel olacaktır. Üç ünitenin yıl sonuna kadar tümüyle bitirilerek işletmeye alınması planlanmaktadır. Buralı olmadıkları halde öz kaynaklarını burada yatırıma dönüştüren Vezir Ağaç firmasını ve Turan ailesini yürekten kutluyorum. Yatırımın sahibi onlardır ama bekçisi hepimiz olacağız. Yatırım yapanların, istihdam yaratanların, insanımıza iş ve ekmek kapısı açanların hep yanında olacağız. Yalnızlık içinde kalmalarına fırsat vermeden ihtiyaç duydukları her zaman yanlarında olacağız. Çünkü bu yatırımlar ilçemizin ve işsiz gençlerimizin geleceğidir."

Milletvekili Suat Kılıç, Vezirköprü Belediye Başkanı Osman Özer, AK Parti İlçe Başkanı Nemci Sarıkaya ve beraberindeki heyete fabrikayı gezdiren yönetici Hasan Akça ise, "Bu eserin buraya kazandırılmasında sayın milletvekilimizin büyük emeği var. Allah ondan ve hükümetimizden razı olsun" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 18:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?