6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

105'lik dedeye kalça ameliyatı

Samsun'da, camide üzerine dolap düşmesi sonucu kalça kısmından bacağını kıran 105 yaşındaki Bayram Yıldız, başarılı bir şekilde ameliyat edildi.

Altınkum beldesinde oturan 105 yaşındaki Bayram Yıldız, camide dolaptan klimanın kumandasını almaya çalışırken dolap üzerine devrildi. Dolabın altında kalması sonucu yaralanan Bayram dede, yakınları tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada kalça kısmından bacağının kırıldığı tespit edilen Bayram Yıldız, Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedim Karaismailoğlu tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edilerek kırık sorunu giderildi.

105 yaşındaki Bayram dede, 1 asrı geçen hayatında ufak tefek hastalıklar haricinde hastaneye gitmemiş. Güçlükle konuşan Bayram Yıldız, camide düştüğünü ve bacağını kırdığını söyledi. 5 çocuk ve 36 torun sahibi olan Bayram dede, Atatürk'ü gördüğünü söyledi.

Bayram Yıldız'ın torunu Hüseyin Yıldız, dedesinin ikindi namazını camide kılmaya gitmesi sonucu klimanın kumandasını dolaptan almak isterken dolabın üzerine devrildiğini ve cami hocasının kendilerine haber vermesi üzerine dedesini hastaneye getirdiklerini söyledi.

105 yaşındaki hastayı ameliyat eden Prof. Dr. Nedim Karaismailoğlu, hastanın durumuyla ilgili olarak, hastanın düşmesi sonucu bacağının kalçadan kırıldığını, bu nedenle kalçadan ameliyat yaptıklarını ve hastanın durumunun iyi olduğunu söyledi.

Nedim Karaismailoğlu, hastanın köy hayatı yaşamasından dolayı 105 yaşında olmasına rağmen kaliteli bir kemik yapısı olduğunu, 2 gün sonra taburcu olacağını ve yürüyebileceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 18:11:09
Güncelleme :1 Kasım 2008 Cumartesi 18:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?