6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

11.5 milyon fidan üretimi yapılacak

Samsun, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde fidan üretimi projesiyle yılda 11.5 milyon fidanla doğaya katkı sağlayan önde gelen iller arasında yerini aldı.

Başbakanlık tarafından yayımlanan 1 Kasım 2007 tarihli genelgeyle, Türkiye genelinde başlatılan "Ağaçlandırma Seferberliği" konulu "Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı" kapsamında, Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesinde il müdürlüklerinde çalışmalar sürdürülüyor.

Fidan üretim merkezlerinden olan Samsun'da 2007 yılında 7 milyon fidan üretimi gerçekleştirilirken, 2008 yılı programında ise 11.5 milyon fidan üretimi yapılacak.

Ülkenin birçok noktasına fidan gönderdiklerini belirten İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, ağaçlandırma seferberliği kapsamında üretim kapasitelerini artırdıklarını söyledi. Ağırlıklı çam ve akasya fidanı üretiminin yapıldığını belirten Kadir Kılıç, 2008 yılı hedeflerinin 11 milyon 500 fidan olduğunu kaydetti.

Kılıç, "Fidanların 1.5 milyon adetini bölgemizde dikimini yapıyoruz. Geri kalanlarını Bakanlığın bildirdiği illere gönderiyoruz" dedi. Kılıç, kapasite artırımına yönelik çalışmaların devam ettiğini de sözleri ekledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 11:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?