4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

11 aydır doğalgaza zam yok

11 AYDIR DOĞAL GAZA ZAM YOK

Samsun'da doğal gaz dağıtım yetkisini elinde bulunduran SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Murat Albayrak, doğalgaza zam yapıldığı yönündeki iddialara yanıt olarak Samsun'da doğalgazın 11 aydır değişmediğini açıkladı.

SAMGAZ'ın 2010 yılı itibariyle yaklaşık 100 bin BBS, 64 bin aboneye ileri teknoloji kullanarak güven, konfor ve tasarruf sunmak, çevrecilik bilincine katkıda bulunmak misyonu ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirten ve doğalgaza zam yapıldığı yönünde çıkan haberleri değerlendiren SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, "Basında doğal gaza zam yapılacağı yönünde haberler sıkça yayınlanmaktadır. Ancak 2010 yılı Mart ayı fiyatları açıklanmış olup herhangi bir zam yapılmamıştır. 2009 yılı Mayıs ayı itibariyle BOTAŞ tarafından açıklanan rakam aynen devam etmekte olup, 11 aydır BOTAŞ doğal gaz satış birim fiyatı aynıdır. Şuan Samsun şehrimizde doğal gazın mart ayı için satış fiyatı bütün vergiler dahil 0,63 lira/m³ olarak belirlenmiştir. Bütün abonelerimizi verimli ve güvenli doğal gaz kullanmaya davet ediyor ve sıcacık bir yıl geçirmelerini diliyoruz" dedi.

Amaçlarının büyük bir titizlikle gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları sonucunda aynı titizlik ve hassasiyetin aboneler tarafından da gösterilmesi, verimli ve güvenli doğal gaz kullanımının gerçekleşmesi olduğunu açıklayan Genel Müdür Murat Albayrak, "Kış döneminde güvenli doğal gaz tüketiminin gerçekleştirilebilmesi amacıyla mutlaka tesisatlar kontrol ettirilmelidir, herhangi bir kaçak durumunda gazın ortamda birikmesini önlemek için pencerelere takılan menfezler kesinlikle kapatılmamalıdır. Kış ayına girmeden mutlaka bacaların ve cihazların bakım ve temizliği yaptırılmalıdır. Ayrıca doğal gazı verimli kullanmak amacıyla binaların çatı, kapı ve pencere izolasyonu yaptırılmalı, güneş çekildiği zaman ve geceleri perdeler örtülmeli, radyatörler mobilya, perde gibi eşyalar ile engellenmemelidir. Müşteri Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde abonelerimize daha kaliteli, hızlı ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet verilmesi amaçlanmış olup çalışmalarımız bu kapsamda yürütülmektedir. Bildirilen her şikayet özenle değerlendirilmekte, talepler dikkate alınarak gerekli çalışmalar yapılmaktadır" diye konuştu.

Çok sayıda banka ile otomatik ödeme ve gişeden ödeme anlaşması yaptıklarını açıklayan Murat Albayrak, "Akbank, Alternatifbank, Asya Katılım Bankası, Finansbank, Fortisbank, Garanti Bankası, Halkbank, HSBC Bank, İNG Bank, İş Bankası, Kuveyt Türk, Tekstilbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Bankası ile otomatik ödeme protokolü imzalanmıştır. Ayrıca gelen abone talepleri dikkate alınarak bütün bölgelerde şubesi olan bankalardan Akbank, Alternatifbank, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk, Tekstilbank, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Ziraat Bankası ile gişe tahsilatı protokolü imzalanmıştır. Son ödeme tarihi geçen faturalar ve açma kapama bedelleri ise sadece abone merkezi veznelerimizde tahsil edilmektedir. Anlaşmalı banka şubeleri ve abone merkezi veznelerimiz haricinde herhangi bir kurum ile anlaşma yapılmamış olup yapılan tahsilatlarda tarafımızın sorumluluğu bulunmamaktadır. Abonelerimizin bu noktaya özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Faturalarımızda ayrıca ihbarname alanı yer almakta olup bu alana abonelerimizin özellikle dikkat etmelerini istirham ediyor, borç bilgisinin bulunması halinde ödeme yapıldığını gösterir belgeler ile abone merkezimize başvurmalarını istiyoruz" yeklinde konuştu.

Personel eğitimi konusunda yapılan çalışmaları anlatan Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "03.03.2010 tarihinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilmiş Zaman Yönetimi Eğitimi'ne katılım gerçekleştirilmiş olup zamanı daha etkin ve verimli kullanabilmek, böylece hem şirketimiz iş ve işlemleri hem de hizmet verdiğimiz abonelerimizin işlemleri için nasıl daha verimli ve hızlı olabiliriz hususu değerlendirilmektedir. Eğitim sonrası katılım gerçekleştiren personellerimiz tarafından eğitim ayrıca yazılı olarak değerlendirilecek ve gerekli istişareler yapılarak sistemin etkinleştirilmesi ve abonelerimizin daha hızlı ve kaliteli hizmet alabilmeleri için gereği yapılacaktır. Misyon ve vizyonumuz gereği temiz, konforlu ve ekonomik bir yakıt olan doğal gazı güvenli bir şekilde halkımızın hizmetine sunulmakta, bu kapsamda ayrıca güzide şehrimizin sosyal hayatına fayda sağlayacak, sosyal sorumluluk çerçevesinde değerlendirilecek çalışmalara katkı sağlanmakta, özel günler takip edilmekte ve günün anlamına göre organizasyonlar gerçekleştirilmektedir. Amacımız, Samsun'un havasına katkı sağlamak aynı zamanda çevrecilik bilincinin oluşmasını tesis etmektir. Doğal gaz kullanımının yoğunlaştığı bölgelerde hava kirliliği oranının düştüğü bariz olarak gözlemlenmektedir. Özellikle merkezi kullanımın gerçekleştiği sitelerimizde, şehir merkezinde bulunan resmi kurum ve kuruluşlarımızda doğal gaz kullanımına geçilmesi Samsun'un havasına katkıda bulunmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla önem arz etmektedir."

11 AYDIR DOĞAL GAZA ZAM YOK
11 AYDIR DOĞAL GAZA ZAM YOK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 14:24:04
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 14:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MKC IP: 88.254.197.xxx Tarih : 4.03.2010 18:40:42

iyii güzel..pekii neden fakülteden bafra istikametine bu madem öyle cok vatanperver hizmeti götürmüyorsunuz? durun durun ben söyleyeyim; masraf karşılıgı paralarınızı daha uzun vadede alma korkusundan yapmıyorsunuz..o kadarda vatan millet sakarya düşünmüyorsunuz demekki..bunu itiraf etmenizde gerekmekteydi bence bu haberde..Altınkum bölgesi aslında samsun sınırları içersinde olan her bölgeye bu hizmeti HİZMETT olsun diye götürmeniz gerekmektedir..herşey para degildir..paranıza karşı gelebilecek hic kimse yok..fakat paranızın (yatırımınızın)karşılıgını az uzun vadede alacaksınız hepsi bu yanii..lütfen bunu bir kere daha iyi düşünün ve verin hizmet olarak şu dogalgazı bizlere..saygılar.