5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

11 aydır yaşı tesbit edilemedi

Samsun'da, tecavüz ettiği 12 yaşındaki üvey kızını hamile bırakarak doğum yapmasına sebep olduğu iddiasıyla 24 yıl hapis cezasına çarptırılan şahsın, yeni Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre tekrar yargılanmasına devam edildi. 

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Erkal K.'nın (36) yeni TCK'ya göre daha az ceza alacağı öğrenildi. Tecavüz mağduru H.K, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na yaşının tespit edilmesi için sevk edildi. Ancak, 10 aydır küçük kızın yaş tespiti için mahkemeye rapor gelmeyince dava bir türlü sonuçlanamadı. H.K.'nın ilköğretim okuluna 1999 yılında kayıt yaptırdığı ve 2 yıldır da okula gitmediği öğrenildi. Duruşma, kızın İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yaşıyla ilgili raporun beklenmesi için ertelenirken, 11 aydır kızın yaşı tespit edilemediği için davayla ilgili karar verilemiyor. 

200 Evler semtinde H.K. (12) karın ağrısı şikayetiyle annesi Perihan Y. (38) tarafından Samsun Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürülmüş, burada yapılan muayenede küçük kızın hamile olduğu ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili kızın ifadesi doğrultusunda, annesinin dini nikahlı eşi olan üvey babası Erkal K. (35) tutuklanmış, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu'nun raporuna göre dünyaya gelen bebeğin DNA testi sonucu Erkal K.'ya ait olduğu tespit edilmişti. Erkal K, daha önce 24 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 14:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?