2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

11 yaşındaki kız doğum yaptı

Canik ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde meydana gelen olayda, resmiyette 11 yaşında olan A.Ç. ile 18 yaşındaki Ali P., birlikte kaçtılar ve daha sonra da aileler çocuklarının evlenmelerine karar verdi. Ancak A.Ç., hamilelik kontrolü için Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne gidince, kızın yaşının küçük olmasından dolayı doktor durumu polise bildirdi. Olayla ilgili 'küçük yaşta kızla ilişkiye girmek' suçundan gözaltına alınan Ali P., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

3 aydır tutuklu bulunan Ali P.'nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 'cinsel istismar' suçundan yargılanmasına başlandı. Ali P., A.Ç. ile birbirlerini sevdiklerini, ancak kendisini A.Ç.'nin kaçırdığını ileri sürdü. Duruşmaya kucağında 1 haftalık bebeğiyle gelen A.Ç. ise, "Ali ile birbirimizi seviyoruz. Kaçarak bir yakının kulübesinde bir hafta kaldık. Burada ilişkiye girdik. Bir hafta önce de bir bebeğimiz dünyaya geldi. Zaten ailelerimizin rızasıyla kendi aramızda evlendik" dedi.

Duruşmaya katılan psikolog ise, "A.Ç.'nin fiziksel ve zihinsel gelişimi nüfustaki yaşından daha ileri düzeyde. Kendisini ifade edebiliyor" diye konuştu.

A.Ç.'nin babası Efkan Ç., kızının aslında 15 yaşında olması gerektiğini, nüfusa geç ykayıt yaptırdığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti, A.Ç.'nin gerçek yaşının tespiti için kemik testi yapılmak üzere hastaneye sevk edilmesine ve tutuklu olarak yargılanan Ali P.'nin tahliye edilmesine karar verdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilal konasoglu IP: 87.78.42.xxx Tarih : 12.06.2009 01:30:46

ne kadar  cahil bir toplum oldugumuz ap acik ortada 11 yasindaki  cocuga evlenmelerini  musade eden  anne  ve babalar .ya sizin  vijdaniniz yokmu bu yasdaki cocuk  evlendirilirmi cok yazik yaziklar olsun.