6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

11 yıldır okul bekliyorlar

Samsun Çarşamba ilçesinde Gazi Mahallesi sakinleri, 11 yıl önce okul yapılması için ayrılan araziye aradan geçen süreye rağmen okul yapılmamasına tepki gösterdi. 

Gazi Mahallesi Muhtarı ve Kıbrıs Gazisi Mustafa Tosun, okul için ayrılan arazinin 28 varisini bir araya getirerek onlardan vekalet aldığını ve bunu yetkilileri ilettiğini söyledi. Tosun, "Ben Kıbrıs Gazisiyim. Mahallemizin ismi de Gazi Mahallesi. Devlete en yakın mahalle ismi yaptırdık ki devletten hizmeti iyi alalım diye. Şimdi düşünüyorum da bu mahalle çizilirken oy için mi sınırlar belirlendi, yoksa oy için mi mahalleyi değiştirdiler. Okulu yok, lojmanı yok, sağlık ocağı yok. Bu mahalle nereye bağlı belli değil. 'Ödenek yok' diyorlar, yatırım yapmıyorlar" dedi. 

Okul arsasının 28 hissedarından olan İsmail Mercimekci, "'Varisleri ikna edip bir araya getirin, parasını ödeyelim, arsayı kamulaştıralım ve buraya okul inşaatına başlayalım' dediler. Bunun üzerine biz o arkadaşları ikna ettik. Şimdi Milli Eğitim 'ödenek yok' diyor" şeklinde konuştu.

KAMULAŞTIRMA SORUNU
Konuyla ilgili açıklama İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Muhterem Şencan, Gazi Mahallesi'ne mutlaka okul yapılacağını, ancak o arsanın kamulaştırma sorunu olduğunu söyledi. Gazi Mahallesi Muhtarı Mustafa Tosun'un ilköğretim okulu için verdiği uğraşın gurur verici olduğunu ve bu çabaları için onu kutladığını vurgulayan Şencan, "Gazi Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinlerinin istekleri gayet haklıdır ve biz de Milli Eğitim olarak aynı ortak sıkıntıyı onlarla paylaşıyor, meselenin çözümüne uğraşıyoruz. Ancak okul arsasıyla ilgili problemi çözebilmemiz için öncelikle çözülmesi gereken teknik meseleler var. Bu mahallemizdeki arsada kamulaştırma sorunu bulunuyor. Bu arsa üzerinde 15 hisse bir kişinin ve 17 de başka bir isim üzerinde müşterek bir tapu söz konusu. Bu sorunun çözümü için hissedarların bir araya gelmesini istedik ve onlarda uzun uğraşlar neticesinde bunu başardılar. Arsa üzerindeki verasette ölen varisler ve kamulaştırma sorunu var ki, bu arsa üzerinde kıymet takdir komisyonu oluşacak, çaplı krokisi çıkacak, uygulama imarı çıkacak bunlarla birlikte değerlendirilecek. Ödenek yok değil. Orada çözülemeyen bir problem var. Bu sene kamulaştırma için 'Çarşamba'ya şu kadar ayrıldı' diye bir olay yok. Çünkü bunun ne zaman çözüleceği belli olmadığı için ben kamulaştırma için ödenek talebinde de bulunmadım. Ama bugün bulunursam 'çıkmaz' diye de bir şey yok. Biz bir an önce bu işi bitirelim diye acele ediyoruz. Yazışmalara da devam ediyoruz. Gazi Mahallesi'nin bir okula ihtiyacı olduğu hepimizce bilinmektedir. 

Mahalle sakinleri bize destek olmaya ve bizimle birlikte hareket etmeye devam etsinler. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak mutlaka bir çözüm bulmaya çalışıyoruz, meseleyi geçiştiriyor sanılmasın" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 11:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?