4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

13 yaşındaki anne için son kararı Adli Tıp verecek

Samsun’da 13 yaşındayken evlendirilmesi dava konusu olan küçük anne, duruşma salonuna bebeğiyle birlikte geldi. Edinilen bilgiye göre olay, 200 Evler Mahallesi’nde 16.06.2003 tarihinde meydana geldi. 13 yaşında olan F.Y., sevdiği genç olan A.G. (16) ile evlendi. F.Y., 7 aylık hamileyken dini nikahlı eşinin annesi olan Dudu Gökçen ile kavga edince baba evine geri döndü. Kızın ailesinin şikayetçi olması üzerine küçük yaşta evlilik dava konusu oldu. Damat A.G. hakkında tecavüz suçundan, kızın annesi Pınar ve babası Yaşar Yarar ile damadın annesi Dudu ve babası Cevat Gökçen hakkında da küçük yaşta evliliğe izin verdikleri iddiasıyla dava açıldı.
Polisteki ifadesinde sanıklardan şikayetçi olan F.Y., mahkemede şikayetinden vazgeçti. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya 2 ay önce dünyaya getirdiği Celil adını verdiği oğlu ile birlikte gelen F.Y., eşiyle resmi nikahının kıyılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, resmi nikahın kıyılması için F.Y.’nin gerçek yaşının tespiti amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi.
samsun
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 15:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?