6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

13 yaşındaki kızla evliliğe 8 yıl hapis

Samsun'da bir genç, 13 yaşındayken evlendiği ve 1 çocuk sahibi olduğu eşi ile 'rızasıyla ilişkiye girmek' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun'un 200 Evler semtinde meydana gelen olayda, 3 yıl önce 13 yaşındayken H.K. ile gayri resmi evlenen Gökhan K.(26), bu evlilikten bir çocukları oldu. H.K.'nin hamile kalıp doğum yapması üzerine küçük yaşta evlilik olayı ortaya çıktı ve Gökhan K., 'küçük yaşta kızın ırzına geçip çocuk doğurmasına sebep olmak' suçundan tutuklandı. Hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan dava açılan Gökhan K.'nin bugün yargılanması sona erdi. Duruşmaya kucağında Gökhan K.'den olan çocuğuyla gelen H.K., gayri resmi evli olduklarını, eşini sevdiğini ve ceza verilmesini istemediğini belirterek, şikayetçi olmadı. Gökhan K. ise olayda bir suçunun olmadığını ifade ederek, beraatını ve tahliyesini istedi. Evlendiğinde H.K.'nin yaşının 17 olarak kendisine söylediğini belirten Gökhan K.," 3 yıldır birlikteyiz. Suçsuzum" dedi.


Mahkeme heyeti, Gökhan K.'yi, 'küçük yaşta kızın rızasıyla ırzına geçmek' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Gökhan K., aldığı ceza karşısında şoke oldu.
Öte yandan, H.K., 2003 yılında, annesi Perihan Y.'nin (40), nikahsız yaşadığı eşi Erkal K. 'nin (38), tecavüzüne uğrayarak hamile kalıp bebek dünyaya getirdiği ve ırza geçmek suçundan yargılanan üvey babasının ise yaklaşık 8 ay önce yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 16:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?