6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

13 yılda zirveye oturdu

Tekkeköy'den, Samsun'a 1 yıl boyunca sanayide iş aramak için yürüyen ve çocukluğunda seyyar satıcılıktan, bağ, bahçe gibi birçok işte çalışan iş adamı İsmail Türedi, azmi ve sosyal zekası sayesinde 13 yıl sonra Samsun'da hatırı sayılır iş adamları arasındaki yerini almayı başardı. İlginç görüşleri ile de dikkati çeken Türedi, hobileri için yaşadığını söyledi.


Öğrencilik yıllarında hem okuyup hem çalışan, 13 yıl önce okulunu bitirip makine mühendisi olduktan sonra Tekkeköy'den Samsun'a her gün 1 yıl boyunca yürüyüp iş yerlerini gezerek iş arayan iş adamı İsmail Türedi, bugün Samsun'un önemli iş adamları arasındaki yerini almayı başardı. Halen Samsunspor'un 2. başkanlığı görevini de yürüten Türedi, "Başarılı olmak alışkanlıktır, bu alışkanlığı edinen insan bu alışkanlığından hiç bir zaman vazgeçmez" diye konuştu.

"PATRONUN İŞİ KARAR VERMEKTİR"
Hiçbir şeyin notunu almadığını, patronun işinin çalışmak değil, karar vermek olması gerektiğini, yanında tercüman taşımanın profiline yakışmadığını açıklayan Türedi, "Benimle yaşıt birini yanımda tercüman olarak taşımak benim profilime ters düştü. Bu sebeple İstanbul'da bulunan 6 istasyonumu 1 ay içinde sattım. Tüm ticari işlerimi dondurup, 1 yıl İngiltere'de dil okuluna devam edip, işlerimi görecek, espri ve fıkra anlatacak kadar İngilizce öğrendim. Benim anlayışımda, patron karar veren kişidir, çalışan değil. Senede 1 tane proje üretirim, 5 senelik işimi hallederim. İş yerindeki odama geldiğim zaman akvaryumumu seyrederim, televizyon izlerim. Arkadaşımı davet eder sohbet ederim. Hiçbir şeyin notunu almam ama her şeyin notunu tutan mutlaka birini bulundururum" diye konuştu.


Dürüst olmanın yeterli olmadığını, çok dürüst olmak gerektiğini söyleyen Türedi'nin ilginç hobilerinin olduğu da ortaya çıktı. "Hobilerim için yaşarım" diyen iş adamı İsmail Türedi, bu konuda şunları söyledi: “Tekne kaptanlığı belgem var. 14 metrelik tekneme kaptanlık yapıyorum. Sertifikalı dalgıcım, avcıyım. Kayak, snowboard yaparım. İyi derecede masa tenisi oynarım. Senede en az görmediğim 2 ülkeye giderim. Öğrenmeyi çok severim, yaptığım işin en iyisini yaparım."

İha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 15:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?