6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

130 bin metrekare parke yol

Canik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, bu sezon mahallere 130 bin metrekare parke, 52 bin 937 metre bordür, 20 bin 853 metre oluk ve 7400 metrekare de karo döşendiği bildirildi.


Parke çalışmalarının yanı sıra, yol genişletme çalışları için 21 bin 224 metreküp taş duvar ve alt yapısı tamamlanan yollara ise 10 bin 812 metreküp sıcak karışım ile 70 bin metrekare emisyon asfalt döküldüğünü belirten Canik Belediyesi Fen İşleri Müdürü Engin Mutlu, 2008 Ocak ayında bu zamana kadar 130 bin metrekare parkenin 38 bin metrekaresinin Karşıyaka ve 21 bin 989 metrekaresinin ise Belediye Evleri Mahallesi'ne döşendiğini söyledi.

Belediye Evleri Mahallesi'nde alt yapısı yapılmayan birkaç sokak haricinde parke yapılmayan yol kalmadığını belirten Mutlu, "Bu yatırımlarla Belediye Evleri Mahallemiz Samsun'un en modern mahallesi haline geldi. Aynı çalışmalarımızı Karşıyaka Mahallemizde SASKİ, SAMGAZ ve TEDAŞ'ın alt yapı çalışmalarını tamamladığı sokaklarımızda hızlı bir şekilde devam ediyor. Mekke Caddesi ve Kanije Sokak'ta çalışmalarımız tamamlandı. Mekke Caddesi'ne dik olan sokaklar ile Ulus, Ok ve Akıncılar sokaklardaki parke döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Manisa ve Topkapı sokaklarımızda ise TEDAŞ'ın elektrik hatlarını döşemesinin ardından çalışmalarımız başlayacak. Mahallelerimize döşediğimiz parkelerimiz ise Avrupa standartlarında. Hedefimiz tüm mahallelerimizi parke ile kaplamak" dedi.
Mutlu, Karşıyaka Mahallesi'ndeki gecikmenin, SAMGAZ, SASKİ ve TEDAŞ'ın yollarda yaptıkları alt yapı çalışmalarından kaynaklandığını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 17:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?