2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

14 fırına üretimden men

14 FIRIN ÜRETİMDEN MEN EDİLDİ

Samsun'da uygun şartlarda üretim yapmadığı ve gramaj eksikliği nedeniyle uyarıları yapılan 14 fırın üretimden men edildi.

İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlükleri ve İlçe Müdürlüklerinde görevli gıda denetçileri ve denetmen yardımcıları tarafından fırın denetimleri sürdürülüyor. İl Tarım Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, gıda siciline kayıtlı 397 adet ekmek fırını bulunurken, 2009 yılı ilk 9 ay içerisinde 620 adet ekmek fırını denetlendi, 11 adet numune alımı yapıldı ve 5179 sayılı kanunun 29 maddesinin a bendi uyarınca 14 firmaya men işlemi uygulandı.

Fırınlarda ekmek üretim şartları ise şöyle açıklandı: "Ekmek, buğday ununa, su, tuz ve maya (saccharomyces cerevisiae) ilave edilip tekniğine uygun olarak, yoğrulması, şekillendirilmesi, fermentasyona bırakılması ve pişirilmesi, en az 300 gram ağırlıktan başlayarak 50'şer gram arttırılmak suretiyle piyasaya satışa sunulur. Toplu tüketim yerleri için çeşitli sözleşme ve taahhütler çerçevesinde üretilen, doğrudan tüketiciye sunulmayan ekmekler muhtelif ağırlıklarda üretilebilir. Ekmek çeşitleri muhtelif ağırlıklarda üretilebilir. Tüketicinin yanıltılmaması acısından fırın tezgahında satılan ekmeklerinin; üretici firma adı, adresi, üretim yeri, net ağırlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan alınmış üretim izin ile ilgili bilgiler içeren etiketler tüketicinin göreceği yerlerde bulundurulmalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 18:54:00
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 18:57:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?