2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

14 okul dezenfekte ediliyor

CANİK'TE DOMUZ GRİBİNE KARŞI ÖNLEM

Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri domuz gribine karşı bölgede bulunan 14 okulun dezenfekte çalışmasına başladı. Kapsamlı bir temizlik çalışması yürüten ekipler, okullarda A'dan Z'ye her yeri temizliyor.

Canik Belediyesi, domuz gribine karşı ilçede tedbirlerini almaya başladı. İlk olarak bölgede bulunan okullarda kapsamlı bir temizlik çalışması başlatan belediyeye bağlı ekipler, okullarda hijyenik bir ortam sağlamak için uğraş veriyor. Bu uygulamanın startının verildiği Emrullah Efendi İlköğretim Okulu'nda sınıflar başta olmak üzere okulun her yerini temizleyerek dezenfekte eden ekipler, okulun zeminini bol köpüklü suyla yıkayarak ardından özel hazırlanmış deterjanlarla temizledi. Ekipler; kapı, pencere, sıraları ve elle temas edilen bütün ahşap kısımları temizleyerek hijyenik bir ortam oluşturuyor. Periyodik bir şekilde yürütülen temizlik çalışmasında her gün bölgede bulunan bir okul temizlenerek dezenfekte edilecek.

Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Basri Mıhçı, "Belediye olarak son günlerde ülkemizi etkisi altına alan domuz gribine karşı bölgemizde gerekli çalışmaları başlattık. Çalışmalarımızın ilk ayağını İlçemizde bulunan okullara yoğunlaştırarak gerekli dezenfektan ve hijyen çalışmalarını periyodik bir şekilde yürütüyoruz” dedi.

CANİK'TE DOMUZ GRİBİNE KARŞI ÖNLEM
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 16:46:05
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 16:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?