2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

164. yıl kutlamaları devam ediyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın 164. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İlçe Emniyet Müdürü Yakup Gürsü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.


Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Yunus Nadi Erkut, Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Boyraz, Adalet Komisyonu Başkanı Özgür Yorulmaz, İlçe Emniyet Müdürü Yakup Gürsu, daire amirleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, “Kahraman Türk polisinin bu anlamlı onur gününü en samimi duygularımla kutluyorum. Devletimiz, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir” dedi.


İlçe Emniyet Müdürü Yakup Gülsu da yaptığı konuşmada, “Polis, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca insanların hak, yetki ve sorumluluklarını öğretmek için onlara yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir. Öyleyse karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. İşte gerçek polis zorluklarla başa çıkabilendir .Gerçek hizmet eridir” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ilköğretim okulları arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geçilerek burada yapılan ikramla kutlamalar kabul edildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 15:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?