4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

18 yıldır çocuğunu arıyor

18 YILDIR ÇOCUĞUNU ARIYOR

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan bir kadın 18 yıldır çocuğunu arıyor. Anneler Günü'nün yaklaştığı şu günlerde oğlunu bir kere dahi görmek, sesini duymak için ağlayan anne Semra Şark, yetkililerden yardım bekliyor.

18 yıldır aramadık kimse, çalmadık kapı bırakmayan Semra Şark, dini nikahlı kocasından olan çocuğu Onur'a olan özlemini, "Ölmeden önce bir kere göreyim, başka bir şey istemiyorum" şeklinde dile getiriyor.

Semra Şark, dini nikahlı kocasından ayrıldıktan sonra şimdiki eşi ile evlendiğini söyledi. Eski eşinden oğlu Onur'u annesi 4,5 yaşında iken daha iyi şartlarda yaşaması için başka bir aileye evlatlık verdi. 15 yaşında anne olan Semra Şark, oğlu Onur'u annesinin isteği ve zorlaması ile evlatlık verdiğini ve kendisine istediği zaman gösterileceği sözünün verildiğini ifade etti.

Çocuğunun gösterileceği konusunda söz verilmesine karşılık 18 yıldır hiç görmediği belirten anne Semra Şark, 3 ay sonra oğlunu aramaya başladı. Oğlunun başka bir aileye verilmesine aracılık yapan ailenin sürekli kendisini oyaladığını ileri süren anne Semra, "Aracı aile oğlumu bana göstermemekte ısrarlı. Onur'un yurt dışında olduğunu, çok iyi eğitim gördüğünü söylüyorlar. Ben sadece oğlumun yüzünü merak ediyorum. Bu bir annenin hakkı değil mi, bana yazık değil mi, bu yüzden hasta oldum, yolda yürüyen genç

çocukların önüne çıkıyorum, 'Onur' diye sesleniyorum" dedi.

Çocuğunu görmek için elinden gelen her şeyi yapan anne Semra Şark, 2007 yılında bir televizyon programına çıkarak oğlu Onur'u bir kez olsun görmek isteğini tüm Türkiye'ye duyurdu. Televizyonun ikinci programında oğlu canlı yayına bağlandı. Anne Semra, canlı yayında oğlunun sesini duydu ve kendisinden yüz yüze görüşme sözü aldı. Yeni ailesi tarafından ismi Ozan olarak değiştirilen genç 70 milyon önünde, "Söz veriyorum, sınavlarım var, ders çalışıyorum. Sınavlardan sonra gelip seni göreceğim" ifadelerini

kullandı.

Aradan 3 yıl geçmesine karşılık Ozan K., annesini görmeye gelmedi. Gözü yaşlı anne, "Oğlum bir görmeyi bana neden çok gördü" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Son olarak Kaymakamlığa başvuran anne Semra, Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı'dan yardım istedi.

Kaymakam Boyacı yetkililere talimat vererek anne ile çocuğunun buluşması için girişimde bulundu. Kaymakamlık'tan edinilen bilgiye göre, Ozan K., İstanbul/Pendik'te tespit edildi ve Pendik Kaymakamlığı'ndan bilgi bekleniyor.

18 yıldır oğlunu görmek isteyen anne, "Önümüzde Anneler Günü var. Ne olur bu Anneler Günü'nü de bana zehir etmeyin. Sadece bir kere oğlumu görmek istiyorum. Sonra ne olursa olsun. Onu görmeden ölmekten korkuyorum" diye konuştu.

18 YILDIR ÇOCUĞUNU ARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 18:54:00
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 19:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?