6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 89. yıldönümü dolayısıyla 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen tören, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın stadı dolduran binlerce vatandaşı selamlamasıyla başladı.

Selamlama sırasında ses sisteminde yaşanan sorun protokolü zor durumda bıraktı. Samsun Sahra Sıhhiye Eğitim Merkez Komutanlığı Bando Takımı, Büyükşehir Belediyesi Bandosu ile 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nun bando takımları sunduğu gösteriyle stadı dolduranları coşturdu. Öğrenci Mesut Kesayak, Büyük Önder'in Gençliğe Hitabesi ve gençlerin cevabını okundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ta özgürlüğün ve bağımsızlığın mücadelesinin özdeşleştiğini bir gün olduğunu kaydetti. Günay, "Büyük Önder ve silah arkadaşları, toprakları vatan toprakları yapmak için mücadele verdi. Şehitlerimizin gazilerimizin hakkı ödenemez. Minnet duyuyoruz. Geldiğimiz nokta da umut vericidir. Demokrasi çağdaş düzeyde yer alır. Milletin istikbalini, milletin azim ve kararı kurtaracak" dedi.

Gençlere ve katılımcılara hitap eden Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 19 Mayıs'ın Samsun'da ayrı bir anlam kazandığını, kutlamaların 19 Mayıs kenti Samsun'da ayrı bir coşkusu olduğunu söyledi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı adına Türk gençliğine şeref çağrısı yapıldıktan sonra Gençlik Marşı okundu. Askeri bando eşliğinde bayrak geçişinin ardından Deniz Kuvvetleri Deniz Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, ilk geçiş törenini kendi bandoları eşliğinde yaptı. Yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı tören geçişi sırasında Muharip Gaziler Derneği'nin geçişi ise duygu yoğunluğu yaşanmasına sebep oldu.

Tören geçişini protokol ve vatandaşlar ayakta izlerken, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyelerinin geçişi sırasında alkışların temposu arttı. Geçiş töreninin ardından lise öğrencileri ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin gösterileri büyük beğeni topladı.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 19:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?