2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

19 Mayıs Havaalanı Özel İdare'nin

19 MAYIS HAVAALANI'NIN DEVRİ GERÇEKLEŞTİ

Samsun İl Özel İdaresi'nin, 19 Mayıs ilçesindeki havaalanını devraldığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar neticesinde 19 Mayıs ilçesi İstiklal Mahallesi'nde devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan 19 Mayıs Havaalanı'nın İl Özel İdaresi'ne devredildiğini söyledi.

Yoğun çalışmalar neticesinde atıl durumda bulunan havaalanının eğitim, sosyal ve sportif amaçlı kullanılması amacıyla "Kontrolsüz Havaalanı" olarak ruhsatlandırılması talebi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulduğunu ifade eden Karanfil, "Yaptığımız başvuru sonucunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gelen teknik ekip çeşitli incelemelerde bulundu ve sonrasında 19 Mayıs Havaalanı'nın 'Küçük Kontrollü Havaalanı' özelliklerine elverişli olduğunu belirleyerek İdaremizden 'Küçük Kontrollü Havaalanı' olarak tekrar başvurulması istendi. Bunun üzerine İdaremiz tarafından 'Küçük Kontrollü Havaalanı' için tekrar çalışmalar başlatıldı" dedi.

Daha önceki yıllarda Sportif Havacılık Kulübü tarafından kullanılan ve şu anda atıl durumda olan havaalanının hangarlarında sportif amaçlı 6 uçak bulunduğunu ve havaalanının devriyle ilgili çalışmaların tamamlandığını kaydeden Karanfil, ''Türkiye'de havacılık sektörü sürekli gelişen ve önem kazanan bir alan. Bu nedenle Türkiye'de sivil havacılığa destek vermek ve geliştirmek amacıyla böyle bir çalışmayı başlattık" diye konuştu.

Ayrıca devri alınan havaalanını, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) kuracağı Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun plotaj eğitiminde kullanmak amacıyla İl Özel İdaresi'nden talep ettiği bilgisini veren Karanfil, bu konuda görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini de sözlerine ekledi.

Havaalanı çevresinde yaşayan vatandaşlar da uzun zamandır atıl bulunan havaalanının faaliyette olduğu dönemde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade ettiler. Havaalanının faaliyete geçmesinin çevreye canlılık kazandıracağını ifade eden vatandaşlar, ''Uçaklar adeta burada çürüyor. Biz yöre insanları olarak buranın tekrar aktif hale gelerek canlanmasını istiyoruz. Eskiden Türkiye'nin her yerinden insanlar özel uçaklarıyla buraya geliyordu. Burada bir canlılık vardı. Tekrar eski haline dönmesini bekliyoruz'' dediler.

19 MAYIS HAVAALANI'NIN DEVRİ GERÇEKLEŞTİ
19 MAYIS HAVAALANI'NIN DEVRİ GERÇEKLEŞTİ
19 MAYIS HAVAALANI'NIN DEVRİ GERÇEKLEŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 12:02:04
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 12:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?