4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

19 Mayıs Üniversitesi 29 Yaşında

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, "Eğitim-öğretime 4 öğrenciyle başlayan üniversitemiz 29 yıl içersinde Türkiye ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasına girmiştir" dedi.
OMÜ'nün 29. kuruluş yıldönümü, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen 'Üniversitelerarası Halk Oyunları Şenliği' ile kutlandı. Şenliğe, Türk-Alman işbirliği çerçevesinde Samsun'a gelen 16 Alman öğrenci de katıldı.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Üniversitelerarası Halk Oyunları Şenliği'nde sırasıyla, OMÜ Merkez Halk Oyunları Topluluğu, OMÜ Kavak Meslek Yüksekokulu Halk Oyunları Topluluğu, OMÜ Terme Meslek Yüksekokulu Halk Oyunları Topluluğu, OMÜ Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Ankara Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Halk Oyunları Topluluğu, OMÜ Amasya Eğitim Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu, OMÜ Sinop Sağlık Yüksekokulu Halk Oyunları Topluluğu, OMÜ Ordu Fen-Edebiyat Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu, Sivas, Samsun, Artvin, Kafkas, Sinop, Amasya, Ordu, Trabzon ve Silifke yörelerinin oyunlarını sergiledi.
Sevinçlerini bütün Samsunlular ile paylaşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, "Eğitim-öğretime 4 öğrenciyle başlayan üniversitemiz 29 yıl içersinde Türkiye ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasına gelmiştir. Bütün fakültelerimizdeki öğretim üyesi arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle birlik ve beraberlik içinde Türkiye'nin yarınları için el ele vererek çalışıyoruz. Kuruluş yıl dönümlerimizi halk oyunları ekiplerimizin değişik yörelerden sergilediği oyunlarla kutluyoruz" diye konuştu.

"BEN ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLDUĞUMDA 5 ÜNİVERSİTEMİZ VARDI"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda siyasi ve bürokratın telgrafla kutladığı kuruluş yıldönümünde, Samsun Valisi Mustafa Demir'in yaptığı konuşma ise salonu dolduranlar tarafından uzun süre alkışlandı. Vali Demir, "Türkiye'de 78 üniversite olmuş. Ben üniversiteden mezun olduğumda 5 üniversitemiz vardı. Sadece OMÜ'de 30 bin öğrenci yetişmekte. Cumhuriyetimizin 80. yılında bu sayı çok güzel. Bu Türkiye'de gençliğin ne kadar eğitildiğinin göstergesidir. Üstelik bilgisayar, e-devlet çağında yetişmiş 30 bin genç. Sizler Yüce Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni götürülmesini istediği hedefe taşıyacak 30 bin kişisiniz. Bizler bayrağı sizlere çoktan devrettik. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizlere sakın aldanmayın. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara da kulak asmayın. Atatürkçülüğün etrafında onun gösterdiği hedefte bir yumruk gibi birleştiğiniz zaman, örfünüze, adetinize, törenize, inancınıza sahip çıkan bir gençlik olduğunuz zaman, yeraltı ve yerüstü zenginliklerine daha hiç dokunulmamış bu güzel topraklarda görevinizi yapıp çalıştığınız taktirde, sizi yenecek, bileğinizi bükecek hiçbir güç yoktur. Buna inanın, ama yürekten inanın, çalışın. Öncelikle Türk tarihini iyi öğrenin. Çalışalım, el ele verelim. Böyle yaparsak, gelecek Türkiye'nindir, sizindir" diye konuştu.
Vali Mustafa Demir'e OMÜ'lü öğrencilerin Silifke kaşığı hediye ettiği törende, Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay, sahnede yer alan bütün ekiplerin temsilcilerine gül ve plaket verdi.
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2004 Perşembe 22:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?